Egyetlen ember mentette meg a milliós lemezgyűjteményt

zenehallgatás
Kiránthat minket a depresszióból a zenehallgatás
Vágólapra másolva!
Tavaly novemberben jelentett csődöt a Murfie nevű wisconsini kisvállalat, amely raktárában több ezer személyes cd- és bakelit lemezt tárolt. A csőd után a személyes tárgyakat és gyűjteményeket elveszettnek hitték, azonban a Murfie vagyonát egy Crossies nevű startup vásárolta fel, azzal a szándékkal, hogy továbbra is tárolja azokat egy arkansasi raktárban – összegzi a The Verge.
Vágólapra másolva!

A Crossies mögött azonban csak egy ember áll, John Fenley, aki nemrég vett egy hatalmas raktárat Arkansas államban azért, hogy folytassa továbbra is és tárolja a személyes gyűjteményeket.

Illusztráció Forrás: pexels.com

Fenley több mint egy évtizeddel ezelőtt alapított meg vállalkozását, azzal a szándékkal, hogy

tárolja és megossza az ügyfelek zenei gyűjteményét,

azonban a befektetőket nem érdekelte ez az üzleti lehetőség. Elmondta, hogy miután látta a Murfie csődjét az újságokban, Madisonba repült, ahol a bajba jutott cég befektetőivel megállapodott és 6 ezer dollárért (1,8 millió forint) valamint 2 ezer dolláros (612 ezer forint) ügyvédi költségért felvásárolta az ott tárolt lemezeket.

Egy bánatos tweet miatt rohamozták meg a könyvesboltot

A százéves Petersfield könyvesbolt egyik alkalmazottja a Twitteren tette közzé, hogy egyetlen könyvet sem adtak el azon a napon. A bejegyzést felkapták és bejárta a világot, majd pedig váratlanul megrohamozták a boltot a vásárlók - írja a BBC.

A csődbement cégnél majdnem egymillió lemezt tároltak a wisconsini raktárban, amelyekhez szerencsére senki sem nyúlt.

A Crossies lényegében ugyanazt a szolgáltatást fogja nyújtani, mint a Murfie: digitalizálja a felhasználók lemezeit, a digitális tartalmat pedig egy felhő tárhelyre töltik fel, plusz díj ellenében pedig továbbra is tárolják a fizikai lemezeket.

Fenley elmondta, hogy aki kéri, annak visszaküldi a lemezeit, és büszke arra, hogy egyetlen egy lemez sem sérült meg. Ugyanakkor az új és a régi érdeklődők igénybe vehetik a Crossies szolgáltatását is.

– nyilatkozta az alapító, aki apjával közösen viszi a vállalkozást.

A Murfie majdnem egy évtizedig üzemelt, aztán egyik napról a másikra megszűnt a cég weboldala, és nem lehetett többé hozzáférni a zenei gyűjteményhez. A vállalat vezetése pedig mosta kezeit, az ügyfeleknek pedig fogalmuk sem volt, hogy miképpen szerezzék vissza saját kollekciójukat.