Újra veszélyben vannak a Tesco vásárlói

kibertámadás, rosszindulató szoftverek, adathalászat, jelszólopás
A cégvezetők nem mehetnek el a biztonsági kockázatok mellett
Vágólapra másolva!
A Tesco Magyarország közzétette a Facebook oldalán a cáfolatot.
Vágólapra másolva!

Az áruházlánc hivatalos közösségi oldalán közölte, hogy ismeretlen csalók visszaéltek a Tesco nevével, exkluzív ajándékot ígérve, személyes adatokért cserébe.

Az adathalász támadók gyakran lépnek fel népszerű kereskedők, szolgáltatók nevében Forrás: Science Photo Library/LEONELLO CALVETTI/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Leonello Calvetti/Science Photo

Nem ez az első alkalom, tavaly novemberben egy 85 ezer forintos kupont hirdettek ismeretlenek egy hamis nyereményjátékban.

Veszélyben vannak a Tesco vásárlói

Ismeretlen csalók ismét visszaélnek a Tesco nevével, hamis nyereményjátékot hirdetve próbálnak adatokat kinyerni a gyanútlan vásárlókból. Az áruházlánc felhívja a figyelmet arra, hogy a Tesco nem készít olyan felmérést, amelyben a kitöltésért cserébe 85.000 forintos kupon jár. Aktuális nyereményjátékaikról minden esetben a hivatalos Facebook és Instagram csatornájukon, valamint a tesco.hu weboldalon adnak tájékoztatást.

Mint a cég felhívja rá a figyelmet, mielőtt valaki elcsábulna egy különösen vonzónak tűnő, mégis könnyen elérhető ajánlatra,

érdemes ellenőriznie azt

a Tesco Facebook- és Instagram-csatornáján, illetve weboldalán, ahol minden ilyen promóciót közzétesznek.

Általában is, minden esetben érdemes meggyőződni egy nyereményjáték valódiságáról a hirdetett cég eredeti webhelyén vagy közösségi oldalán!

Az adathalász támadások célja, hogy nyereményjáték vagy ellenállhatatlan akciós ajánlat álcázásával érzékeny személyes vagy pénzügyi adatokat szedjenek ki a gyanútlan emberekből, majd visszaéljenek azzal, megkárosítva őket.

Forrás: a Tesco Magyarország hivatalos Facebook-oldala