Felvásárolnák a világ egyik legnagyobb online piacterét

aukció illusztráció
A boy looking at the current offer of 107,827.77 Euros for the biggest smoker in the world on eBay, photographed in Sieversdorf, Germany, 15 April 2016. The supposedly biggest smoker in the world, measuring 5.12 meters and weighing roughly two tons, was on offer on the online auction platform eBay. Michael Piesnack, a manufacturer of wooden toys from Seiffen in Germany, built the smoker. The final offer was 107,827.77 Euros, the minimum price was not reached. PHOTO: PATRICK PLEUL/dpa
Vágólapra másolva!
Ugyan hivatalos megerősítést még nem kapott az értesülés, de a Wall Street Journal úgy tudja, vételi ajánlatott tettek a világ egyik legnagyobb online aukciós oldalára, az eBayre. 
Vágólapra másolva!

A kérő pedig nem más, mint a New York-i tőzsde tulajdonosa, az Intercontinental Exchange. Bár hivatalos tárgyalásokat még nem kezdtek a felek, de egyes források szerint a vevő többször is megkereste ajánlatával a portált.

Illusztráció Forrás: Picture-Alliance/AFP/Patrick Pleul

Vételárról, határidőkről természetesen így még nem lehet beszélni, és az is lehet, hogy az eBaynél egyszerűen visszautasítják az ajánlatot.

Az mindenesetre biztos, hogy a tranzakcióban a céget 30 milliárd dollárra értékelhetik, mivel a vevőnek a részvényárfolyam felett kellene fizetnie.

Az eBay korábban a világ egyik vezető online piacterének számított, ám versenytársai - különösen az Amazon - később lekörözte növekedésben, tranzakciószámban és értékben. A felvásárlási szándék hírére mindenesetre jelentős erősödést produkáltak a cég papírjai.