Új szereplő érkezett a budapesti autómegosztási piacra

MOL Limo, Car sharing, elektromosautó
MOL Limo, Car sharing, elektromosautó, sajttáj, bemutató. 2018.01.25 Fotó: Csudai Sándor
Vágólapra másolva!
Még ebben az évben megkezdi működését Budapesten a We share, a Volkswagen és a Skoda autómegosztó szolgáltatása, ezzel az eddigi háromról négyszereplősre bővül a fővárosi autómegosztási piac – írta a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A We Share, amely kizárólag elektromos autókból álló flottájával tavaly júniusban kezdte meg szolgáltatását Berlinben, Budapesten kívül még hat európai városban terjeszkedik az idén: tavasszal tervezi a megjelenést Hamburgban és Prágában, majd Párizsban és Madridban,

a bővülés következő szakaszában pedig a magyar főváros mellett Münchenben és Milánóban lép piacra.

A hét városban összesen 8.400 elektromos autót állítanak forgalomba a tervek szerint.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Michael Fischer, a cég szóvivője a Világgazdaságnak elmondta, hogy a részleteket – a percdíjakról, a flotta darabszámáról és üzemeltetőjéről – legkorábban az indulás előtti hetekben ismertetik.

Hihetetlenül jó évet zárt a luxusautógyár

Új értékesítési rekordot ért el a Rolls-Royce brit luxusautógyár, köszönhetően a több mint 400 ezer dollárért értékesített városi terepjáróinak - összegzi a CNBC. A BMW tulajdonában lévő Rolls-Royce tavaly több mint 5 ezer autó értékesített, ami a 116 éves cég történetében a legnagyobb eladott mennyiségnek számít, ráadásul 25 százalékkal megnőtt a megvásárolt autók száma a 2018-ban eladott mintegy 4 ezer kocsihoz képest.

Hozzátette, hogy Budapesten egy sikeres koncepciót kívánnak megvalósítani, amely enyhít a város közlekedési nehézségein.

Budapesten jelenleg három autómegosztó (carsharing) szolgáltató van jelen, a Mol Limo, a GreenGo és a Drive Now.