Itt az európai óriás, amely letaszíthatja a PayPalt a trónjáról

Ingenico, POS terminál
Vágólapra másolva!
A francia fizetési szolgáltató, a Worldline SA megállapodott abban, hogy 7,8 milliárd euróért megvásárolja a szintén francia versenytársát, a Magyarországon is jelen lévő Ingenico Group SA-t. A két cég egyesülésével az egyik legnagyobb fizetési szolgáltató jön létre.
Vágólapra másolva!

A két társaság már évek óta kerülgette egymást, és a Worldline vezérigazgatója, Gilles Grapinet egy konferenciabeszélgetésen elmondta, hogy az Ingenico tavalyi átszervezése elhozta a megfelelő időpontot az egyesülésre vonatkozó ajánlathoz.

Az egyesüléssel az Ingenico részvényesei részvényenként 123,10 eurót kapnak készpénzben, vagy részvényben és készpénzben, ami 17 százalékkal magasabb, mint a részvény utolsó záró árfolyama. A Worldline olyan kötvényeket is kínál, amelyek Ingenico részvényekké konvertálhatók.

A Worldline részvényesei az egyesített társaság kb. 65 százalékát birtokolják majd.

Az Ingenico árfolyama hétfőn 14 százalékkal 119,9 euróra emelkedett a párizsi tőzsdén, a Worldline-é viszont 8,6-kal visszaesett.

- mondta a Bryan Garnier & Co. elemzője. Az egyesített vállalat profilja diverzifikáltabb lesz, mint amerikai társaiké - tette hozzá.

Az Ingenico a POS termináljairól Magyarországon is ismert francia fizetési szolgáltató Forrás: Origo

Az Ingenico évek óta arra törekszik, hogy klasszikus üzleti tevékenységeiről újabbakra váltson, például az online vásárlási üzletágra.

2018 novemberében az Ingenico vezérigazgatóját, a társaságot 11 éve vezető Philippe Lazare-t az igazgatótanács kérésére elbocsátották. Az Ingenico azóta felépült, részesedése több mint kétszeresére nőtt az elmúlt évben.

A két cég legnagyobb részvényesei, a Bpifrance Financement SA (Ingenico), illetve a SIX Group és az Atos (Worldline) szintén támogatják az üzletet.

Az Ingenico és a Worldline együttes piaci értéke körülbelül 19 milliárd eurót tesz ki, legnagyobb riválisa, a Wirecard AG.

Forrás: Bloomberg.com