Új vezérigazgató viszi a botrányos céget

WeWork irodaház
Vágólapra másolva!
A WeWork bejelentette, hogy új vezérigazgatót neveztek ki a tavaly botrányt botrányra halmozó irodabérlettel foglalkozó vállalat élére. Sandeep Mathrani ismert ingatlanbefektetési szakember, akinek feladata, hogy ésszerűsítse a bajba jutott cég pénzügyeit – összegzi a CNN.
Vágólapra másolva!

Mathrani hivatalosan február 18-án veszi át a vezérigazgatói feladatokat.

A cégalapító Adam Neumann szeptemberi távozása óta társ vezérigazgatók, Artie Minson és Sebastian Gunningham irányították a WeWork vállalatot.

Sandeep Mathrani Forrás: GENERAL GROWTH PROPERTIES

– nyilatkozta Mathrani.

Neumann vezetésével a WeWork több milliárd dollárnyi befektetést gyűjtött be

és irodabérlési szolgáltatásait a világ több száz városában tette elérhetővé. Ugyanakkor az alapító vezetése alatt a cég kudarcot vallott a tőzsdei debütálással, amit bizonytalan időre el kellett halasztani – ekkor derült ki néhány komoly összeférhetetlenség is Neumann és a cég között.

A WeWork új vezérigazgatói teljesen átszabják a vállalatot

A WeWork három olyan társaságot akar eladni, amelyeket 2017 óta vett meg. A tervről Cory Weinberg számolt be - állítja bennfentes információkra hivatkozva a Business Insider. Az irodamegosztó vállalat három kisebb céget kíván eladni: a Managed by Q-t, a Conductort és a Meetupot, ugyanis ezek mind veszteséget termelnek.

Októberben a SoftBank 80 százalékos tulajdonhányadával átvette a cég irányítását, 5 milliárd dolláros tőkebefektetést indított, és felgyorsította 1,5 milliárd dolláros részvénybefektetését is.

Mathrani közvetlenül jelent majd a WeWork ügyvezető elnökének, Marcelo Claure-nak. Claure korábban egy ötéves stratégiai tervet dolgozott ki, aminek végrehajtását az új vezérigazgatóra bízta. A terv magában foglalja a korrigált EBITDA alapú jövedelmezőség elérését 2021-ig, valamint a pozitív szabad cash flowt 2022-ig.

WeWork irodaház Forrás: wework.com/Katelyn Perry

Ez jelentős fordulat lenne a WeWork működésében, mivel az IPO tájékoztató szerint a cég 1,9 milliárd dolláros vesztséget termelt.

– nyilatkozta Claure.

Mathrani korábban a Brookfield Properties csoport vezérigazgatója volt, ezt megelőzően a GGP Inc. vezérigazgatója, a Vornado Realty Trust kiskereskedelmi elnöke, valamint a Forest City Ratner ügyvezető alelnöke.