Fontos információk érkeztek a kecskeméti Mercedes gyárról

Budapest, 2018. május 14. Az első Kecskeméten gyártott új A-osztályú modell a Mercedes-Benz évértékelő sajtótájékoztatóján a fővárosi Várkert Bazár előtt 2018. május 14-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Már telített az idei évre a kecskeméti Mercedes-Benz-gyár termelési programja, és világszerte élénk a kereslet a kompakt autók iránt.
Vágólapra másolva!

Mozgalmas évet zárt tavaly a Mercedes-Benz, kecskeméti gyárában 2019-ben több új modell sorozatgyártása indult el sikeresen: az új CLA Coupét a CLA Shooting Brake, ősszel pedig a Mercedes-AMG Performance három kompakt modellje követte.

– közölte a Világgazdasággal a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

Az idei évre vonatkozó kérdésekre szűkszavú válaszokat adott a vállalat. Mint kiemelte, a világgazdaság jövőbeli fejlődését illetően nem bocsátkozik találgatásokba, azt azonban elárulta, hogy

a Mercedes-Benz kecskeméti gyárának termelési programja már 2020-ra is telített.

Tehát úgy tűnik, egyelőre nem okoz problémát a hazai autógyárnak a német autóiparban tapasztalt megtorpanás és a globális gazdaság növekedésének lassulása.

A Kecskeméten gyártott A-osztályú Mercedes modell Forrás: MTI/Ujvári Sándor

– közölte a konszern.

A Mercedes-Benz hosszú távon tervez Kecskeméten.

A cég azt is jelezte, hogy a már most is modern gyárnak folyamatos, további fejlődést biztosítana, hogy a termelés még hatékonyabbá, rugalmasabbá és zöldebbé váljon.