A KFC is elkezdi árulni a műhúsokból készült csirkeszárnyat

KFC, Anglia, Hétfő óta több étterem nem nyitott ki Angliában
(FILES) In this file photo taken on February 19, 2018 The signage outside a closed KFC fast food store is seen in south London on February 19, 2018. Hundreds of KFC outlets remained shut in Britain on February 21 due to a supply crisis, leaving fans craving a fix of deep-fried chicken. The shortages, which are expected to last all week in some parts of Britain, have prompted online mockery and disbelief aimed at the US fast-food giant. / AFP PHOTO / BEN STANSALL
Vágólapra másolva!
A Beyond Meat bejelentette, hogy ők fogják szállítani a KFC számára a húsmentes sült csirke elkészítéséhez szükséges alapanyagot, miután az előzetes tesztek jól sikerültek és egyre nagyobb az érdeklődés a műhúsok iránt.
Vágólapra másolva!

A KFC mellett több franchise, köztük a Burger King és a McDonald's is próbálkozik húsmentes megoldások bevezetésével és egyre tágabban próbálják felhasználni a húsmentes húsokat a különböző burgerek és ételek megalkotásánál.

illusztráció Forrás: AFP/Ben Stansall

A KFC februárban több amerikai államra is kiterjeszti a kínálatot és ha minden jól megy, akkor hamarosan az USA egész területén elérhető lesz a húsmentes csirkeszárny, utána pedig más piacokra is bevezethetik. A Beyond Meat számára mindez hatalmas üzleti lehetőség, hiszen a KFC a világ egyik legnagyobb gyorséttermi franchisea.