Újabb nagy felvásárlásra készül a Mol

Mol, benzinkút
Budapest, 2017. március 23. Mol felirat az olajkonszern töltőállomásán Budapesten, a Szentendrei úton 2017. március 23-án. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Lengyelországban terjeszkedne a Mol: a hazai olajtársaság is ajánlatot tehet a PKN és a Lotos lengyel benzinkútjaira, amelyek értékesítésére a két társaság egyesülése után kerülhet sor.
Vágólapra másolva!

Ez a hálózat közel 700-800 benzinkutat foglal magába, egységenként átlagosan 1,5-2 millió dollár lehet az áruk - emeli ki az Equilor Befektetési Zrt. hírösszefoglalója. A Mol fogyasztói szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese a lengyel Parkietnek adott interjújában megerősítette, hogy

a vállalat érdeklődik a lengyel kiskereskedelmi piac iránt – amelyen a Slovnaft leányvállalatán keresztül már most is jelen van – és megfelelő lehetőség esetén vásárolna az említett töltőállomásokból.

A Mol érdeklődik a lengyel piac iránt Forrás: MTI/Marjai János

Ratatics Péter azt is elmondta, hogy Lengyelország mellett Ausztriában is saját márka kiépítésén gondolkodnak, és idén 200 millió dollárt szánnak a fogyasztói szolgáltatások üzletág fejlesztésére, amely az elmúlt negyedévek során rendre kétszámjegyű növekedést tudott felmutatni.