Új online élelmiszer-áruház kezdte meg működését

online shopping bevásárlás vásárlás
e-kereskedelem vásárló internetes
Vágólapra másolva!
Kifli.hu néven új online szupermarket és piactér nyílt Magyarországon; mivel a már működő cseh rendszert vezették be, így az induláshoz szükséges ráfordítás 5-6 millió euró volt - tájékoztatott a Kifli.hu Shop Kft.
Vágólapra másolva!

A portál tesztidőszaka tavaly december közepén indult, január közepén váltott élesre a rendszer. A beruházás a tervek szerint 2022-re térülne meg. A cég egyelőre Budapestre és Budaörsre szállít, de tervezik a bővítést.

A kínálatban jelenleg mintegy 7000 termék található. Az alapvető élelmiszereket a versenytársaihoz hasonló árakon kínálja az online szupermarket, a termékek körülbelül fele prémium és felső kategóriás - közölte a társaság.

Illusztráció Forrás: Dreamstime

A tájékoztatás szerint a Kifli.hu a Prágában és Brnóban piacvezető Rohlik.cz első külpiacra lépése.

A cég öt évvel ezelőtt indult Prágában, két éve nyereséges, a 2019-es évet 180 millió eurós árbevétellel zárta.

Mára 7-8 ezer kiszállítást végez naponta.

A tulajdonos, Tomas Cupr cseh üzletember több vállalkozást is indított. Hozzá köthető például a Slevomat.cz és a DameJidlo.cz, előbbi a magyarországi Bónusz Brigádhoz, utóbbi pedig a Netpincérhez hasonlít. Ezeket a felépítés után értékesítette, a Rohlik.cz-t azonban megtartotta saját tulajdonban.

James McQuillan, a cég ügyvezető igazgatója a kiadott közleményben kifejtette,

a piac mérete miatt lett Budapest a nemzetközi terjeszkedés első állomása.

Ugyanakkor tisztában vannak azzal, hogy szemléletformálásra van szükség, mert a magyarok kevésbé szívesen vásárolnak élelmiszert online, mint a környező országok lakói.

Az alkalmazottak száma jelenleg 87 fő a budapesti irodában és raktárban. A cég saját flottával, 20 gázüzemű autóval és saját sofőrökkel dolgozik - ismertették.