Elképesztő csalássorozat egy börtönben ülő telefonbetyártól

Börtön News Alkoholt és drogot találtak a raboknál egy börtönben
Vágólapra másolva!
Egy börtönben ülő elítélt a büntetés-végrehajtási intézetből hívott fel ismeretlen személyeket, és egy távközlési cég munkatársának kiadva magát, több mint egymillió forintot csalt ki hiszékeny emberekből.
Vágólapra másolva!

A Tatabányai Járási Ügyészség tízrendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki

a büntetés-végrehajtási intézetben töltött szabadságvesztése alatt, a zárkából hívta fel telefonon a sértetteket.

A vád szerint a férfi 2018. március 1. és 2018. október 10. között büntetés-végrehajtási intézetben töltötte vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt kiszabott büntetését. A vádlott eközben a hozzátartozókkal történő kapcsolattartásra szánt telefonba egy zárkatársa által ismeretlen módon megszerzett SIM kártyát helyezett be, majd véletlenszerű hívásokat indítva felvette a kapcsolatot a sértettekkel - olvasható a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség közleményében.

A vádlott a sértetteket azzal tévesztette meg, hogy magát egy távközlési cég munkatársának adta ki.

Egy bűnöző a börtönből telefonálgatva több embert is átvert Forrás: Thinkstock

Azt állította, hogy a sértettek különböző pénzösszegeket nyertek, de nyereményük átvétele előtt szükséges, hogy a sértettek egy meghatározott összeget utaljanak át a vádlott által megadott bankszámlaszámra. A vádlott azt mondta, hogy az átutalás után a sértettek ezen összeget a nyereménnyel kiegészítve vissza fogják kapni.

A vádlott a megtévesztő magatartásával egy sértettnek 375.000, két sértettnek egyenként 225.000, egy sértettnek 190.000, három sértettnek egyenként 150.000, két további sértettnek 90.000, illetve 75.000 forint kárt okozott.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság három év fegyházbüntetésre, három év közügyektől eltiltásra, 150.000 Ft összegű vagyonelkobzásra ítélje. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy a többszörös visszaesőnek minősülő vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra, és kötelezze a vádlottat, hogy kilenc sértettnek fizessen kártérítést - zárul a közlemény.