Óriási csomagolóüzem épülhet a főváros közelében

Hullámpapír
Vágólapra másolva!
52 millió eurós (mintegy 17 milliárd forint) beruházással új, korszerű csomagolóüzemet épít a Dunapack Packaging Magyarországon.
Vágólapra másolva!

Az osztrák Prinzhorn csoport tagja, a Dunapack Packaging megkezdte új csomagolóüzeme építésének előkészületeit Dunavarsányban, Budapesttől 15 kilométerre délre. A tervezett teljes termelési kapacitás eléri az évi 240 millió négyzetmétert - írja a Store Insider.

A döntést jelentős beruházások előzték meg a Prinzhorn csoporthoz tartozó Hamburger Containerboard, Magyarország legnagyobb újrahasznosított kartonpapírgyárának működésében, ahol új erőművet is létesítettek, valamint a Hamburger Recyclingnál, amelyet nemrégiben szereltek fel az ország legmodernebb hulladékválogató sorával.

A Prinzhorn csoport eddig megvalósult összes beruházása Magyarországon eléri a 180 milliárd forintot (600 millió eurót), munkavállalóinak száma összesen 1250 fő.

A legkorszerűbb technológiákra épülő új csomagolóüzem Európa egyik legzöldebb és legfejlettebb hullámpapírlemez alapú csomagolóeszközgyártó létesítménye lesz. Kialakítása lehetővé teszi komplex hullámpapír dobozok, például polcra kész csomagolási megoldások gyártását.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Alexander Enzenberg, a Dunapack Packaging divízió ügyvezető igazgatója elmondta: „Regionális piacvezetőként folyamatos beruházásokkal törekszünk pozíciónk megőrzésére. Most eljött az ideje, hogy bővítsük termelési kapacitásunkat, ezzel biztosítva azokat az első osztályú szolgáltatásokat, amelyeket ügyfeleink részére eddig is nyújtottunk. A Csepelen, Nyíregyházán és Dunaújvárosban működő magyarországi létesítményekkel együtt a Dunapack Packaging felkészült arra, hogy kiszolgálja és túlszárnyalja ügyfelei elvárásait az elkövetkező évtizedekben is."

Rasovszky Miklós, a Dunapack Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette:

gyorsabban és hatékonyabban tudjuk kiszolgálni kiváló minőségű termékeinkkel."

A gyár várhatóan 2021 nyarán kezdi meg működését.

A Dunapack Packaging világszerte több mint 4200 alkalmazottat foglalkoztat, 20 gyárat tart fenn 10 országban. Hullámtermék gyártása éves szinten megközelítési a 2 milliárd négyzetmétert.