Több mint két és fél millió forintért lehet jegyet venni a Super Bowlra

Kansas City Chiefs v Tennessee Titans GettyImageRank3 nfl tennessee SPORT FOOTBALL kansas city chiefs titans pro AMERICAN FOOTBALL
Patrick Mahomes 446 passzolt yardja ellenére is kikapott a Chiefs a Titans otthonában
Vágólapra másolva!
Amerikai idő szerint vasárnap rendezik meg a 2019-es NFL szezon döntőjét, a Super Bowlt, ahol a Kansas City Chiefs és a San Francisco 49ers csap össze. Az év legnézettebb amerikai sporteseményét nem olcsó mulatság élőben megtekinteni, hiszen az átlagos jegyár már a 9 ezer dollárhoz, vagyis 2,7 millió forinthoz közelít.
Vágólapra másolva!

A Ticketmaster, az NFL hivatalos jegyárusító partnere arról számolt be, hogy az oldalon értékesített jegyek 21 százaléka Kansasba és Missouriba kerül, míg 20 százalékot Kaliforniában vesznek meg. Az oldalon elérhető legolcsóbb belépő 4644 dollárba kerül,

ez viszont jócskán drágább, mint a Stabhub és a SeatGekk 4130 dolláros és 3590 dolláros árai.

A mostani lehet az utóbbi évtized második legdrágább Super Bowlja az átlagos jegyárakat tekintve, a 2015-ös New England Patriots - Seattle Seahawks döntő mögött, amikor is a jegyek átlagos ára 9 723 dollár volt.

Patrick Mahomes a Chiefs irányítója Forrás: AFP/2019 Getty Images/Wesley Hitt

Érdekesség, hogy 2013-ban, amikor a San Francisco legutóbb játszott döntőt az átlagos jegyárak jócskán 3000 dollár alatt maradtak. Ennek egyik oka, hogy a mostani Super Bowlt Miamiban rendezik, vagyis maga a környezet is sokak számára megér egy utazást, valamint a stadion sem tartozik a legnagyobbak közé, hiszen 6 ezerrel kevesebb hely van, mint volt 2013-ban.

Szintén rendkívül nagy az érdeklődés a jegyek iránt a Kansas City szurkolói részéről, hiszen csapatuk már 1970 óta nem játszott Super Bowlon.

Az elmúlt évtized legolcsóbb Super Bowlja a 2010-es Indiannapolis Colts - New Orleans Saints volt, akkor 2329 dollár volt az átlagos jegyár. Ez azzal magyarázható, hogy az Egyesült Államok még a gazdasági válság hatásai alatt volt.