Újabb fintech cégbe fektetett a Visa

Visa kártya
A visa credit card is on display on a table in Berlin The European Union wants to reduce extra fees for payments with credit cards throughout Europe. Photo: Joerg Carstensen/dpa
Vágólapra másolva!
A brit Currencycloud nemrég lezárta legújabb tőkegyűjtési körét, a fintech cég pedig 80 millió dollárt gyűjtött a befektetőktől, köztük a Visa-tól.
Vágólapra másolva!

A Currencycloud fizetési szoftvereket kínál bankok és fintech cégek számára a nemzetközi tranzakciók megkönnyítésére. Ugyan a vállalat nem olyan ismert, mint például a Revolut vagy a Monzo, de az ő applikációjuk fejlesztéséhez is fontos technológiai támogatást nyújtottak.

Mike Laven, a Currencycloud vezérigazgatója szerint cége az egyik legfontosabb fintech vállalat a világon annak ellenére, hogy sokan még nem is hallottak róluk.

illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jörg Carstensen

A legújabb tőkegyűjtési körben olyan befektetők vettek részt, mint az Sapphire, a Visa és a Google. Laven szerint a Visa fontos stratégiai partner lesz a jövőben is és ezáltal még több úgyfél juthat hozzá a Currencycloud által kínált technológiai megoldásokhoz.