Újabb őrület: baltadobálással lazítanak a bárokban

Louisville, KY / USA - 11/8/2018: The Axe Targets at the Flying Axes Bar in Louisville

A
Vágólapra másolva!
A 2017-ben nyitott New York-i bár, a Kick Axe igen kedvelt a millenniumi generáció (1981 és 1996 között születettek) körében: hangulatos hely, ahol kellemes italokat szolgálnak fel, azonban abban különbözik a többi bártól, hogy itt a vendégek egy elzárt részen fejszét dobálnak a céltáblákba – összegzi a Business Insider.
Vágólapra másolva!

Ráadásul a fejszedobálás annyira népszerűvé vált, hogy 2017-ben sportligát hoztak létre miatta, és évente szerveznek nemzetközi szintű versenyeket, amit sportcsatornák is közvetítenek.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

– nyilatkozta Ginger Flesher-Sonnier, a The Ginger Companies vezérigazgatója, amely számos balta dobáló bárt üzemeltet New Yorkban, Philadelphiában és Washingtonban. A vezérigazgató elmondta, hogy ő is nagyon kedveli ezt a tevékenységet, és olyan érzés, mint egy „olcsó terápia".

Bezár a millenniumi generáció kedvenc luxus üzletlánca

A millenniumi generáció kedvenc luxus üzletlánca, és a divatipar egyik úttörője, az Opening Ceremony 18 év működés után az össze üzletét bezárja 2020-ban - írja a Business Insider. Most jelentette be a vállalat, hogy az Opening Ceremony összes üzletét becsukják, és az egész céget eladták az Off-White utcai ruházati céget birtokló New Guards Groupnak.

A The Ginger Companies szabaduló szobákat is üzemeltet,

ahova számos csapatépítő tréninget terveztek, de a balta dobáló bárokban ez sokkal jobban működik. Annak ellenére, hogy még sohasem sérült meg egyetlen vendégük sem, a bárok biztosítási díja igen magas.

A bárban egy és negyed órára lehet kibérelni egy fülkét, ahol baltákat kell dobálni egy fából készült céltáblába – ez 35 dollárba (10 ezer forint) kerül fejenként.

A vezérigazgató elmondta, hogy az esetek 99 százalékában nem okoz gondot a kissé ittas vendégeket arra kérni, hogy ne dobáljanak fejszéket, bár legtöbbször maga a baráti társaság beszéli le őket erről.

A bár személyzete külön képzést kapott, hogy felismerje az ittas vendégeket. Az alkalmazottak pedig biztonsági oktatást tartanak, mielőtt bárkinek a kezébe fejszét adnának.