Összeomlott az üzletláncok egyik legnagyobb legendája

Worthing, West Sussex, UK, July 28, 2019, Beales Department Store is a chain situated in the south of England.
Vágólapra másolva!
Külső cégvezetést neveztek ki a brit Beales boltlánc élére, hogy így próbáljának megoldást találni a csődbe jutott hálózat finanszírozására - írja a Guardian.
Vágólapra másolva!

A felkérésből nagyon hamar felszámolásbiztosi megbízás lett, azzal, hogy a KPMG könyvviteli szolgáltatásokat nyújtó nemzetközi cég került a Beales élére, miután világossá vált, hogy jelenlegi formájában nem sikerül megmenteni a patinást, 1881-ben alapított brit üzletláncot. A KPMG-t múlt hónapban szerződtették arra, hogy találjon megoldást a vállalat finanszírozási gondjaira, értékesítés vagy új hitelezők bevonásával, de a cég most kiadott nyilatkozatából kitűnik, hogy az erőfeszítések nem jártak sikerrel. Jelzésük szerint, ugyan sok érdeklődő volt a cégre, de ennek ellenére sem lehetett elkerülni azt, hogy a Bealest csődvédelem alá vegyék.

Ezzel 23 üzlet működése és mintegy 1300 munkavállaló állása került veszélybe.

A Beales üzlete Boltonban Forrás: Shutterstock

A könyvvizsgáló nemrég azt közölte, hogy mind a 23 üzlet folytatja működését, megtartva alkalmazottait, amíg megoldják a pénzügyi nehézségeket. Cikkünk készítésének ideje alatt azonban már a vállalat honlapját sem lehetett elérni. Új közleményt egyelőre nem adott ki a felügyeleti feladatokat ellátó tanácsadó cég, a korábbi tájékoztatás szerint a vásárlók kiszolgálása egészen addig folyamatos, amíg az üzletek nyitva tartanak, már legalábbis az ajándékutalványok beváltása és az esetleges visszaáruk terén.

A jelek szerint a Beales ugyanúgy a brit hagyományos kiskereskedelmi szektor zsugorodásának áldozata, mint a pubok és más üzletek,

mivel az angoloknál is mind többen intézik bevásárlásaikat online. A Brit Kiskereskedelmi Szövetség és a könyvvizsgálók adatai szerint, tavaly a szektor hagyományos ágának teljesítménye 0,1 százalékkal csökkent, ami a leggyengébb adat az 1995-ben megkezdett monitorozás óta.

A Beales évek óta nehézséggel küzd, tavaly 3,1 millió font veszteséget halozott fel, ugyanakkor az üzlethelységek tulajdonosaival nem sikerült megállapodni a bérleti díjak csökkentéséről.