Tiszaújvárosba ért a 240 tonnás szörnyeteg

Vágólapra másolva!
Célba ért egy újabb hatalmas, túlméretes közúti szállítmány, adott tájékoztatást közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A Tiszaújvárosba érkezett, összesen 244 tonnás szállítmány közúti forgalomban való részvételéről most hajmeresztő videót tettek közzé.
Vágólapra másolva!

A MOL Nyrt. poliol vegyipari üzeméhez szükséges újabb vegyipari berendezést szállított a Bau-Trans Kft. Tiszaújvárosba. A Magyar Közút által kiállított útvonalengedély alapján egy korábbi, 310 tonnás „gépszörny" 244 tonnás kistestvére 2020. január 13-án közlekedhetett az országos utakon.

A szerelvényt speciális, önjáró moduláris szállítógéppel szállították, amit egy fő irányított, miközben a jármű mellett sétált.

A közúti szállítás mindössze 4 kilométeres távolságra történt, de így is árkokat kellett betemetni, távhővezetéket, jelzőtáblákat kellett elbontani, átépíteni.

A videóból kiderül, hogy a szállítmány teljes hossza közel 44 méter, szélessége közel 8 méter volt.

A túlméretes, túlsúlyos járművek rajongói örülhetnek: a beruházás miatt számos szerelvény fog még közlekedni a közeljövőben az országos közutakon - írja a Magyar Közút egyik közösségi oldalán.

Íme, így utazott a torony: