Az Alphabet a legújabb vállalat, amely átlépte az álomhatárt

politics technology science computers Horizontal ILLUSTRATION
A Google neve egy céges ülésen született, és egy elírás is kellett hozzá. A szó eredetileg googolplex akart lenni. Ez a tíz hatványai közül a legnagyobb elnevezett szám. Az ötletet egy diák rosszul írta le, így lett a cég neve Google.
Vágólapra másolva!
A Google anyavállalata, az Alphabet csütörtökön átlépte az 1000 milliárd dolláros piaci értéket, ezzel ők lettek a negyedik vállalat, amelynek sikerült mindez.
Vágólapra másolva!

A Google részvényei az elmúlt három hónap leforgása alatt 17 százalékot erősödtek és ez nagyban segített az Alphabetnek abban, hogy az Apple, az Amazon és a Microsoft után nekik is sikerüljön elérni az 1000 milliárd dolláros piaci értéket.

illusztráció Forrás: AFP/Alain Jocard

Sok befektetési tanácsadó szerint most lenne logikus eladni a részvényeket, hiszen innentől meglehetősen nehéz lesz a növekedés a cég számára és az árfolyam is stagnálásnak indulhat. Kevin Landis, a Firsthand Funds portfóliómenedzsere szerint már nem igazán érdemes új befektetőként beszállni az Alphabetbe.

Ennek ellenére továbbra is sokan kitartanak az Alphabet mellett, hiszen a techvállalatok 2019-ben letarolták a piacot és sok menedzser számára komoly jövedelmet biztosítottak.

Az Alphabet árfolyama ugyan teljesen elszállt, azonban Ernesto Ramos, a BMO Large-Cap Growth Fund portfóliómenedzsere szerint az online hirdetések terén még mindig tud növekedni a vállalat.