Palkovics László: A gazdaság legyen magyar, zöld és high tech

PALKOVICS László
Debrecen, 2020. január 16. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter előadást tart a Debreceni Egyetem gazdasági évindító partnertalálkozóján az egyetemen 2020. január 16-án. A gazdaság legyen magyar, zöld és high tech - összegezte a kormány legfőbb gazdasági elképzeléseit az innovációs és technológiai miniszter beszédében. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A gazdaság legyen magyar, zöld és high tech - összegezte a kormány legfőbb gazdasági elképzeléseit Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Debreceni Egyetem (DE) gazdasági évindító partnertalálkozóján csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Palkovics László kiemelte a magyar vállalkozások szerepének erősítését, a dolgozók kétharmadát foglalkoztató kis- és középvállalkozások (kkv-k) hatékonyságának növelését.

Megemlítette, hogy

2010 óta jelentősen csökkent a kkv-k adóterhelése, és mintegy 45 százalékkal nőtt az exportképessége.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter előadást tart a Debreceni Egyetem gazdasági évindító partnertalálkozóján Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Czeglédi Zsolt

Palkovics László szerint a magyar gazdaságstratégia fő iránya a high tech háttér kialakítása. A magyar ipar által előállított hozzáadott értékben a high tech szektor 70 százalékot képvisel - tette hozzá a miniszter.