Másfélszeresére bővülhet egy népszerű fővárosi pláza

Aréna Pláza bevásárlóközpont épületfotó este esti felvétel esti kivilágítás felirat fényreklám FOTÓ FOTÓTÉMA gyalogos KÖZTERÜLET NAPSZAK utcai lámpa városkép Budapest, 2014. november 5.
Az Aréna Pláza bevásárlóközpont épülete esti kivilágításban a főváros
Budapest, 2014. november 5. Az Aréna Pláza bevásárlóközpont épülete esti kivilágításban a főváros VIII. kerületében, a Kerepesi úton. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
A jelenlegi 42 ezerről 61 ezer négyzetméterre bővitheti tulajdonosa a budapesti Aréna Mall bevásárlóközpontot, miután ilyen irányú kérelmet nyújtott be az illetékes hatóságnak. Ha megvalósul a fejlesztés, akkor Budapest legnagyobb plázája, Westend a második helyre szorulhat.
Vágólapra másolva!

A Pest Megyei Kormányhivatal oldalán fellelhető tájékoztatás szerint az Aréna Mall épülete jelenleg 42.402 négyzetméteres alapterülettel rendelkezik. Az épület alatt található egy kétszintes mélygarázs, amely 2810 darab gépjármú befogadására képes.

A bővítéssel érintett terület 18.578 négyzetméter alapterületű lesz, a beruházást követően a beépített terület 60.980 négyzetméterre fog növekedni.


Az új épületrész alatt egy kétszintes mélygarázs kerül kialakításra, ahol 516 gépjármű befogadására alkalmas parkolóhelyet létesítenek. A meglévő és a tervezett mélygarázst egybeépítik, így összesen a bevásárlóközpont 3326 férőhelyes parkolóval fog rendelkezni.

Az Aréna Mall bevásárlóközpont épülete esti kivilágításban Forrás: MTI/Róka László

A tervezett beruházás keretében a tervezési területen bővítik az üzleteket, a food courtot, a fitness részt, valamint a mélygarázst. A telek nagysága egyébként, amelyen a bevásárlóközpont fekszik, 12 hektár.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a 2007-ben épült bevásárlóközpontot 2017-ben eladta addigi tulajdonosa. A dél-afrikai NEPI Rockcastle 2017. szeptemberében vásárolta meg az Arena Property Kft. nevű leányvállalatán keresztül 275 millió euróért, azaz mintegy 82,5 milliárd forintért az akkor még Aréna Pláza néven működő bevásárlóközpontot tulajdonló Symmetry Arena Ingatlankezelő Kft-t.