Ismét teljes az ország olajtartaléka

workers engineers oil workers fuel oil industry gas power energy refinery work working oil industry industrial plant pipelines corporate gasoline gas pipes chemical petrochemical chemical industry factory oil refinery chemical workers explosive gas refine
30793826 - oil and gas workers inside large refinery industry
Vágólapra másolva!
Ismét teljes az ország olajtartaléka - írta a Népszava a Mol arról szóló tájékoztatása alapján, hogy a cég az év végi határidőig visszatöltötte a biztonsági tárolókba a 246 ezer tonna kőolajat, amelyet májusban megvásárolt az illetékes miniszter által az orosz nyersanyagszennyezés miatt számára felszabadított 400 ezer tonnából.
Vágólapra másolva!

Az intézkedésre azért volt szükség, mert szennyezett kőolaj érkezett a Barátság vezetéken, amelynek kitisztításáig így a Mol finomítói az ország biztonsági tartalékaiból és adriai szállítmányokból készítettek üzemanyagot.

Illusztráció Forrás:123rf

A visszatöltés nyomán ismét 589 ezer tonna nyersolaj, valamint 515 ezer tonna dízel és 269 ezer tonna benzin vésztartalék áll rendelkezésre. Ez az ország - az előírtnál öt nappal több - 95 napnyi szükséglete - írja a lap.