Jeff Bezos egymilliárd dolláros befektetésbe kezd Indiában

Jeff Bezos, Amazon, Blue Origin
Amazon and Blue Origin founder Jeff Bezos provides the keynote address at the Air Force Association's Annual Air, Space & Cyber Conference in Oxen Hill, MD, on September 19, 2018. (Photo by Jim WATSON / AFP)
Vágólapra másolva!
Jeff Bezos az Amazon alapítója és vezetője jelentős beruházást jelentett be az ázsiai országban: egymilliárd dollárt fektet be kis- és középvállalkozások digitalizálására, online fejlesztésére – írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Bezos egy Új-Delhiben tartott rendezvényen beszélt a támogatásról, és elmondta, hogy

Az e-kereskedelmi óriás vezetője három napot tartózkodik Indiában.

Jeff Bezos Forrás: AFP/Jim Watson

Ugyanakkor

sokan nemtetszésüket fejezték ki az Amazon indiai bővítésével szemben,

mivel szerintük a cég negatív hatással van a helyi kiskereskedelmi vállaltokra, mivel a cég kiszorítja a helyi kereskedőket a piacról. Az Amazon tagadja ezeket az állításokat.

Jeff Bezos elmondta, hogy várhatóan 2025-re 10 milliárd dollárnyi indiai árut exportálnak. A cég eddig 5,5 milliárd dollárnyi beruházást jelentett be az ázsiai országban.

Jeff Bezos Forrás: AFP/Jim Watson

India e-kereskedelmi piacát jelenleg az Amazon és a Flipkart – ami az amerikai Walmart birtokában van – uralja, ugyanakkor

mindkét cég bevételei visszaestek

az indiai kormány által bevezetett új törvények miatt, amelyek korlátozzák a külföldi tulajdonban lévő online kiskereskedők eladásait.

A hónap elején Ázsia leggazdagabb embere, Mukesh Ambani bejelentette, hogy cége, a Reliance Industries égisze alatt saját e-kereskedelmi szolgáltatást indít.