Nem bomlik fel a Nissan és a Renault szövetsége

nissan
A newly delivered Nissan car is seen. The Japanese brand now owns 40 percent of rival Mitsubishi’s stock and has announced that it will replace the company’s head of research and development. Previous executive vice president of Nissan’s research and development Mitsuhiko Yamashita is said to become the new head or the same department at Mitsubishi.(Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetekben arról cikkezett a nemzetközi és a hazai sajtó, hogy a Carlos Ghosn körül kialakult botrány miatt felbomolhat a Renault és a Nissan szövetsége, erről viszont szó sincs a két vállalat szerint, amelyek hosszú hallgatás után végre reagáltak a pletykákra.
Vágólapra másolva!

Carlos Ghosn filmbeillő szökése miatt többéves mélypontra zuhantak a Nissan és a Renault részvényei, a szakértők többsége pedig úgy gondolta, hogy a francia autógyártónak elege van a botrányokból és felbontják a 20 éve meglévő szövetséget japán partnerükkel.

illusztráció Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

Most viszont az érintettek is megszólaltak, Jean-Philippe Senard, a Renault igazgatója szerint nincs ok aggodalomra, a szövetség továbbra is erős, stabil és minden csak nem halott. A Nissan szintén reagált és ők is megerősítették, hogy semmi esély a francia-japán szövetség felbomlására.

A francia pénzügyminiszer Bruno Le Maire szerint a médiahíresztelések nem voltak többek puszta szenzációhajhászásnál.

Le Maire szintén elmondta a francia CNews TV-nek adott interjújában, hogy a Renault az elkövetkező napokban jelöli ki a Ghosn-korszakban kinevezett ügyvezető igazgató, Thierry Bollore helyére érkező személyt.

A várakozások szerint a Seat előző héten lemondott vezetője, Luca de Meo lehet a befutó. De Meo szerződése azonban némiképp bonyolíthatja a dolgokat, mivel elvileg nem dolgozhatna a Volkswagen csoport vetélytársainál.