Nő a céges kártyapiac

Mastercard, bankkártya
MasterCard is said to have overcharged banks for transaction costs between 1992 and 2007. Some 46 million consumers suffered extra costs due to the banks putting the charges through to customers. A claim has been filed in the UK against the credit card company. Bydgoszcz, Poland, on September 9 2016. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A múlt év harmadik negyedében már majdnem 700 ezer üzleti bankkártya volt forgalomban Magyarországon. A növekvő szám nem meglepő, a vállalkozásoknak egyre inkább kifizetődő bankkártyát is fenntartaniuk a számláik mellett - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzeti Bank statisztikái szerint 2019 harmadik negyedévében már 695,7 üzleti bankkártya volt forgalomban, 11 százalékkal több az egy évvel korábbi 626,8 ezernél.

Az üzleti bankkártyák számának növekedéséhez több tényező is hozzájárulhatott az elmúlt években, az egyik, hogy a készpénzfelvét mellett ezek a kártyák egyre többször használhatók vásárlási műveletek során is, hiszen folyamatosan bővül az elfogadóhelyek száma.

Illusztráció Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

A másik ok, hogy a vállalkozások - főként a kisebb cégek - feltehetően egyre nagyobb hányada él a bankjegykiadó automatáknál történő készpénzbefizetés lehetőségével.