Hatalmasat estek a Ford eladásai

Ford Mustang
GENEVA, SWITZERLAND - MARCH 07: Ford Mustang is displayed at the 88th Geneva International Motor Show on March 7, 2018 in Geneva, Switzerland. Global automakers are converging on the show as many seek to roll out viable, mass-production alternatives to the traditional combustion engine, especially in the form of electric cars. The Geneva auto show is also the premiere venue for luxury sports cars and imaginative prototypes. (Photo by Robert Hradil/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Ford kínai eladásai tavaly 26 százalékkal estek vissza, összességében pedig harmadik éve érkeznek negatív hírek a világ legnagyobb autópiacáról.
Vágólapra másolva!

Az amerikai autógyártó a 2019-es negyedik negyedévben 146,4 ezer járművet értékesített Kínában, egy év leforgása alatt pedig 567 ezret. Negyedéves értékesítésben 14,7 százalékot estek vissza az eladások, éves összevetésben pedig 26 százalékot.

2017-ben még a tavalyinál is rosszabb volt a helyzet, akkor 37 százalékot estek vissza az eladások éves összehasonlításban.

Anning Chen, a Ford kínai szegmenséjért felelús eénök vezérigazgatója szerint a 2019-es év második felében javult némiképp a helyzet, az eladások pedig a gyenge évkezdés után stabilizálódni látszottak. Kiemelte viszont, hogy egy kihívásokkal teli év volt az előző és az idén is érezhető lesz Kínában a teljes autópiac visszaesése.

illusztráció Forrás: Getty Images/Robert Hradil

A Ford tervei szerint a következő három évben több mint 30 új modellt mutatnak be Kínában, amelyek harmada elektromos lesz. A tavalyi negyedik negyedévben már ezek közül többet is bemutattak, a vállalat szerint pedig az előrendelési számok felülmúlták a várakozásokat.