Újabb fapados légitársaság mehet csődbe

Flybe légitársaság
A FlyBE plane is about to take off on the runway at Dublin airport. On Thursday, 14 December 2017, in Dublin, Ireland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Jelentések szerint Nagy-Britannia legnagyobb regionális légitársasága, a Flybe, a csőd szélén áll. A vállalat az utolsó pillanatban folytat tárgyalásokat, hogy a kiegészítő finanszírozást találjon – írja az Independent.
Vágólapra másolva!

A Sky News korábban arról számolt be, hogy a légitársaság jelenleg a túléléséről tárgyal, és az EY könyvelő cég már startra készen áll, ha esetleg elindulna a csődeljárás a Flybe Group ellen.

Illusztráció Forrás: Getty Images/NurPhoto/Artur Widak

A cég szóvivője elmondta, hogy

Állítólag a brit közlekedési minisztérium is részt vesz a tárgyaláson, a hivatal azonban nem válaszolt újságírói megkeresésére.

A brit légitársaságok pilótáit tömörítő szövetségnek (Balpa) a főtitkára, Brian Strutton elmondta, hogy megdöbbenti, hogy egy nagy légitársaság jövőjét és ezzel együtt több száz munkahely sorsát titokban vitatják meg anélkül, hogy a munkavállalók, vagy képviselőik jelen lennének.

A légitársaság közel 2 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

Illusztráció Forrás: Getty Images/Matt Cardy

A Flybe légitársaság 2018-ban jelezte, hogy várja a lehetséges befektetőket, ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy gyorsan elfogyhat a cég pénze. Végül 2019 márciusában vásárolta meg a Cyrus Capital befektetési alap 2,8 millió fontért (egymilliárd forint), és további tízmillió fontot pumpált a légitársaságba.

A korábbi tervekben szerepelt a légitársaság Virgin Connect márkanév alatti újrapozícionálása.

Mark Anderson, az új vezérigazgató azt mondta, hogy egy erős céget építenek ki a szigetországban, és Európa legnagyobb regionális légitársaságává válnak. A légitársaság közel kétszáz útvonalat üzemeltet Nagy-Britanniában és Európában.