Így vásárolta fel az Airbnb csaknem összes versenytársát

airbnb
http://www.dreamstime.com/stock-photos-airbnb-app-laptop-making-reservation-website-image45680633
Vágólapra másolva!
Az online szálláshely-közvetítő Airbnb - az alapítása óta eltelt 12 évben - egy több milliárd dolláros utazási vállalattá nőtte ki magát, ami az egyedi utazásoktól kezdve az ingatlankezelési szolgáltatásokig mindent kínál felhasználóinak több mint 200 országban – összegzi a Business Insider.
Vágólapra másolva!

A 31 milliárd dolláros cég közel 7 millió bérleti ingatlant kínál weboldalán. A 2008-ban alapított startup okos felvásárlási politikájának is köszönheti sikerét.

Az Airbnb az elmúlt egy évtized alatt 21 céget vásárolt fel

utazási startupoktól kezdve bitcoin fizetési appokig.

Illusztráció Forrás: Origo

Az Airbnb első felvásárlására 2011 júniusában volt, akkor az Accoleo vállalatot vette meg.

A hamburgi székhelyű cég, az Airbnb-hez hasonló ingatlanbérléseket kínált. Az Airbnb sikere után számos utánzó cég bukkant fel a világon, amelyek felvásárlásával az amerikai vállalat megakadályozta, hogy potenciális versenytársakká váljanak.

Majd

2012 márciusában felvásárolták a szintén Aibnb-klón Crashpaddert,

egyúttal a cég portfólióját is, ami száz országban közel 7 ezer ingatlant jelentett.

Illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jens Kalaene

A DailyBooth fényképmegosztó vállalat 2012 júliusi felvásárlásával az Airbnb be kívánt törni az egyre inkább terjedő okostelefonos appok piacára, az appot építő Jon Wheatley és Ryan Amos pedig csatlakozott az Airbnb csapatához.

A Vamo weboldalon keresztül az utazók bonyolult és több várost is magába foglaló utazásokat tudtak szervezni.

A cég 2015 szeptemberében került az Aibnb-hez. A montreali központú Luxury Retreats pedig luxuskategóriájú utazásokkal foglalkozott, míg az Aibnb 2017 februárjában rmeg nem szerezte, a Bloomberg szerint 300 millió dollárért.

Legutóbb

tavaly augusztusban vásárolta fel az Urbandoor céget, ami bútorozott apartmanokat kínált hosszabb távú tartózkodáshoz,

kifejezetten az üzleti útra érkezők számára. A felvásárlással az Airbnb bővítette vállalkozásbarát portfólióját, a megvett vállalat alapítói, Erik Eccles, Benjamin Renaud és Zack Chandler pedig csatlakozott az amerikai céghez.