Nem aggódik a kínai műhúsgyártó az amerikai versenytársak miatt

Beyond Meat burger vega
Vágólapra másolva!
A kínai növényi alapú húsokat gyártó Zhenmeat 2 millió dolláros (602 millió forint) finanszírozást keres, hogy a világ második legnagyobb gazdaságában felvegye a versenyt az amerikai vetélytársakkal – írja a CNBC.
Vágólapra másolva!

A Zhenmeat alapítója, Vince Lu elmondta, hogy a társaság jelenleg európai, amerikai és kínai befektetőkkel tárgyal a finanszírozásról.

Az alig egy éves startup már 700 ezer dollárt (210 millió forint) gyűjtött össze.

Illusztráció Forrás:Beyond Meat

A vállalat fő terméke a sertés- és marhahús ízű növényi darált hús, amit borsóból állítanak elő, és amiből a kínai holdsüteményt is készítik, ami az ázsiai ország holdünnepének egyik kedvelt finomsága.

Kína hatalmas piaci lehetőséget kínál a növényi alapú hús alternatívák számára, az iparág 2018-ban 883 millió dollárt ért, és átlagosan 14 százalékkal nő évente – állítja a The Good Food Institute nonprofit szervezet.

Ezzel szemben az amerikai növényi alapú húsok piaca 684 millió dollár volt 2018-ban.

Azonban a Zhenmeatnek és a többi kínai vállalatnak olyan amerikai konkurenciával kell versenyeznie, mint a Beyond Meat vagy az Impossible Foods. Ugyanakkor a cég vezérigazgatója szerint saját termékeik jobban igazodnak a kínai fogyasztók ízléséhez. Lu hozzátette, hogy a versenytársak megérkezése jót tesz a piacnak, mivel növeli a növényi alapú húsok ismertségét.