Enged a nyomásnak a Starbucks, vegán italokat mutattak be

Daily Life In Milan milano starbucks politcs EUROPE euro elections salvini meloni stazione centrale huawei huawei android huawei crisis advertising posters political posters European votes posters starbucks stazione centrale starbucks milano starbucks cof
A Starbucks alapítója mindenképp olyan nevet akart találni, amely ST-vel kezdődik, mert erősnek találta ezt a kombinációt. Végül egy régi bányászati térképen talált egy kifejezést, hogy Starbo, akkor beugrott neki a Mody Dick egyik szereplőjének neve, aki Starbuck.
Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb kávézólánca, a Starbucks bejelentette, hogy egy zabtejből készült italt adnak hozzá a kínálatukhoz, reagálva ezzel az egyre növekvő vegán mozgalomra.
Vágólapra másolva!

A zabtejből készült kávéital az Egyesült Államok középső részén, 1300 helyszínen már elérhető,

de emellett a vállalat egy kókusztejes és egy mandulatejes terméket is piacra dobott az Egyesült Államokban és Kanadában.

Az USA-ban egyre népszerűtlenebb a tehéntej és az elmúlt időszakban előtérbe kerültek a különböző növényi alapú tejitalok. Ennek következtében 2019-ben több nagy tejipari cég is csődöt jelentett.

illusztráció Forrás: NurPhoto/Mairo Cinquetti/NurPhoto/Mairo Cinquetti

Az alternatív tejek piaca jelenleg 1,8 milliárd dolláros az USA-ban, amely még így is jócskán elmarad a tehéntej 12 milliárdos piacától, annak ellenére, hogy utóbbi 2015 óta már 3 milliárd dollárnyit zsugorodott.