Már felvehető kölcsön hangalapú aláírással is

cofidis pr
Vágólapra másolva!
Azok az ügyfelek, akik áruhitelt vagy személyi kölcsönt vesznek fel, ezentúl szóban is nyilatkozhatnak a hitelszerződés elfogadásáról a távoli felek közt létrejött szerződés keretében, melyet a hitelnyújtó cég egy videós azonosítással végez el. A Cofidis sajtóközleményében kiemeli, hogy konstrukciójuk a maga nemében az első ilyen Magyarországon.
Vágólapra másolva!

Már két éve lehet videós alapon szerződést kötni a Cofidisnél anélkül, hogy kimozdulnánk az otthonunkból. Ehhez egy webkamerás számítógépre vagy okostelefonra, tabletre van szükség, meg persze a személyi okmányokra.

Egy ilyen szerződéskötési folyamat nagyjából 10-12 percet vesz igénybe és az ügyfelek 25-30 százaléka választja ezt a módszert, közülük 40 százalék választja a hitelszerződés elektronikus aláírását.

A videós szerződéskötési folyamatban most a hang alapú aláírás az újdonság, melyet a pénzügyi szolgáltató tavaly decemberre fejlesztett le. A tesztek az év végére sikeresen befejeződtek.

A Cofidisnél már hang alapú azonosítással is hozzájuthatunk személyi kölcsönhöz vagy áruhitelhez Forrás: Cofidis

A hang alapú aláírással egy szóbeli nyilatkozattal is megköthetjük a hitelszerződést, már nem szükséges elektronikusan aláírni sem.

A cég közlése szerint ezzel jelentősen lerövidül az igényléstől a pénz folyósításáig terjedő átfutási idő, ami pozitív hitelbírálat esetén akár 24 órán belül is megtörténhet.

Az újdonság mind a személyi kölcsön, mind pedig az áruhitel termékeknél elérhető, akár a meglévő, akár az új ügyfelek számára és nem függ az igényelt hitelösszeg mértékétől sem.