Elkészült az USA álomplázája

Horizontal
A view outside of part of the American Dream mega mall and entertainment complex in East Rutherford, N.J.that after more than 17 years in the making, the first phase finally opened to the public October 25, 2019. - American Dream’s first phase, a Nickelodeon theme park and a NHL-regulation-size ice skating rink will open today. (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP)
Vágólapra másolva!
A New Jersey-ben található American Dream óriásplázának a terve még 2003-ban készült el, az építkezés többször is leállt, miközben több tulajdonos is váltotta egymást a majdnem két évtized alatt. A 2019 decemberében megnyitott épület azonban kong az ürességtől, mivel csak az üzlethelyiségek tíz százalékát sikerült eddig bérbe adni – írja a Business Insider.
Vágólapra másolva!

A 350 üzlethelyiséggel rendelkező American Dream Meadowlands komplexum 280 ezer négyzetméteren terül el, és tavaly decemberben nyitotta meg kapuját, 31 üzlettel.

Illusztráció Forrás: AFP/Timothy A. Clary

A komplexum első szakasza, a Nickelodeon Universe vidámpark és a korcsolyapálya már október végén nyílt, a nyitásra több mint 2 ezren érkeztek.

A cég szóvivője elmondta, hogy várhatóan

az üzletek 87 százalékát sikerül bérbe adniuk,

sok ruházati üzlet, mint a Saks Fifth Avenue, a Hermes, vagy a Zara kiemelt üzletet nyitnak a plázában. A komplexum teljes építési költsége meghaladta az 5 milliárd dollárt, ebből közel 81 millió dollárt költöttek a pláza környékének közlekedési hálózatára.

– jegyezte meg Don Ghermezian, az American Dream elnöke, hozzátéve, hogy a pláza 55 százaléka nyújt szórakoztató élményeket, és

45 százalék a kiskereskedelmi egységek aránya.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Let’s see what this is all about #americandreammall #nickelodeon #rollercoaster

Yared De'Leon-Padro (@bakedgoodiesnyc) által megosztott bejegyzés,

A bevásárlóközpont több mint száz étteremnek, egy óriási jégpályának, egy fedett víziparknak, és két minigolf pályának is helyt ad.