Hamarosan jöhet a húsmentes sertéshús is

The Impossible Burger
Vágólapra másolva!
Az amerikai Impossible Foods új, sertéshúst imitáló termékcsaládot dobott piacra, a húsmentes sertéshússal és kolbásszal az ázsiai fogyasztókat kívánják megnyerni, mivel a vállalat idén a nemzetközi terjeszkedésre összpontosít – összegzi a CNBC.
Vágólapra másolva!

A húsmentes kolbász januárban debütál majd 139 amerikai Burger King étteremben. A Restaurant Brands International tulajdonában lévő Burger King augusztus óta értékesíti országszerte az Impossible Burgereket, vagyis a húsmentes húspogácsával készült hamburgereket, ráadásul a kimutatások alapján

a cég eladásai 4,8 százalékkal nőttek azokban az éttermekben, ahol kaphatók az Impossible Foods termékei.

Illusztráció Forrás: The Herbivorous Butcher

– nyilatkozta Rachel Konrad, a cég szóvivője, hozzátéve, hogy az új termék gluténmentes is.

A 2011-ben alapított cég fő bevételi forrása az éttermeknek szállított húsmentes hústermék, ugyanakkor az Egyesült Államokban 150 különböző üzletben is meg lehet vásárolni azokat. A vállalat sertéshúst utánzó termékeivel főként a kínai piacra készül, ahol a sertéshús az egyik legkelendőbb húsfajta.

Ráadásul az országban a sertéspestis következtében elpusztult a sertésállomány fele, amit a pekingi kormány importtal próbál pótolni.

Illusztráció Forrás:Beyond Meat

Az Impossible Foods legújabb termékeit elsőként Hongkongban és Makaóban vezetik be, mivel a cég még nem kapott engedélyt arra, hogy az ország egészén árusítsa, mivel az alapanyagok között génmódosított szója is található, ami ugyan növeli az ízélményt, de emiatt tovább tart az engedélyeztetési eljárás.

A Las Vegasban rendezett CES kiállításon frissen bemutatott húsmentes sertéshúsokat meg is lehetett kóstolni.

A cég egyik legnagyobb riválisa, a szintén amerikai Beyond Meat már korábban megalkotta a növényi alapú kolbászt és megállapodást kötött a Dunkin' és a Tim Horton étteremhálózattal annak terjesztéséről.