Kiderült, mibe fekteti a pénzét a világ egyik leggazdagabb embere

Premiere of The Post USA Washington actors 14.12.2017 PHOTOCALL premiere film industry Warren Buffett at the Washington, DC Premiere of The Post at The Newseum. Washington, DC - Thursday December 14, 2017.
Warren Buffett
Vágólapra másolva!
Warren Buffett cége négymilliárd dollárért vásárolja fel a Dominion Energy földgázszállító és tároló hálózatát. Ez az első jelentős felvásárlás a Berkshire Hathaway-nél a járvány kezdete óta – összegzi a CNBC.
Vágólapra másolva!

A konglomerátum 4 milliárd dollárt költ a Dominion Energy földgázszállítási és tároló hálózatát megvásárlására, beleértve az adósságokat is, amivel a teljes ügylet eléri a 9,7 milliárd dollárt.

Warren Buffett Forrás: AFP/Avalon.red/Dennis Van Tine

Warren Buffett az évenkénti májusi tájékoztatóján arról beszélt a részvényeseknek, hogy a vállalat rekord mértékű, 137 milliárd dolláros készpénzállományt halmozott fel, mivel a járvány okozta tőzsdei hullámzás idején nem találkozott semmilyen kedvező vételi ajánlattal.

– nyilatkozta Buffett.

Warren Buffett Forrás: AFP/Paul Morigi

A Dominion számára az eladás egy újabb lépés a tiszta energiatermelés, vagyis a szél- és napenergia, valamint a természetes gáz használata felé. Az eladást követően a Dominion arra számít, hogy jövőbeni bevételeinek 90 százaléka közüzemi társaságoktól származik, amelyek 7 millió ügyfelet látnak el energiával olyan államokban, mint Virginia, Észak- és Dél-Karolina, Ohio és Utah.

A Dominion egyidejűleg bejelentette, hogy

visszavonja a Duke Energyvel közös projektjét, amelynek keretében az Atlanti-óceán partja mentén épült volna csővezeték,

mivel a 8 milliárd dolláros tervezet növekvő hatósági ellenőrzéssel és számos késedelemmel járt.

Warren Buffet Forrás: AFP/Getty Images/Bill Pugliano

A vállalat elmondta, hogy működési költsége 3,37 dollár lesz részvényenként, míg korábbi előrejelzése szerint ez 5,6 dollár lett volna.

Továbbá a társaság azt tervezi, hogy a negyedik negyedévben 94 centről 63 centre csökkenti osztalékát.

Buffet vállalata mintegy 12 ezer kilométer hosszú földgázszállító hálózatra, valamint 25,5 milliárd köbméter kapacitású földgáztárolóra tett szert. A Berkshire ezzel az akvizícióval jelentősen növelte befolyását a földgáziparban, az Egyesült Államok teljes földgázszállításának 18 százalékát birtokolja most, a korábbi 8 százalék helyett.