Az Amazon ingyenes élelmiszer-házhozszállításba kezd Nagy-Britanniában

Horizontal ILLUSTRATION LOGO E-COMMERCE WAREHOUSE TRADE
An Amazon distribution center is seen as the coronavirus continues to spread across the United States, on April 25, 2020 in North Las Vegas, Nevada. - Nevada Gov. Steve Sisolak ordered a mandatory shutdown of nonessential businesses, including all casinos, in the state through at least April 30, 2020 to help combat the spread of the virus. The World Health Organization declared the coronavirus (COVID-19) a global pandemic on March 11th. (Photo by David Becker / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Amazon felújítja online élelmiszer-szolgáltatását azzal a céllal, hogy 2020 végéig több millió vásárlót kiszolgálhasson az Egyesült Királyságban, mivel az élelmiszerek rendelése csaknem megduplázódott a világjárvány idején – írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Az Amazon a gyorsan növekvő online élelmiszer-szolgáltatás egyre nagyobb szeletét hasította ki, ezzel az elemzők szerint növelve a nyomást az olyan riválisokra, mint az Ocado.

Illusztráció Forrás: AFP/David Becker

Az Amazon egy komoly ambíciókkal rendelkező vállalkozás, amely a versenytársakat gyakran hozza zavarba és eröltet rájuk kényszerű megoldásokat – összegezte Richard Hyman kiskereskedelmi elemző.

Az Amazon Fresh aznapi vagy másnapi szállítást kínál Londonban és a fővárost környező megyékben.

A vásárlóknak Prime előfizetőnek kell lenniük, de további plusz havidíjat, vagy szállítási költséget is kell fizetniük a friss árucikkekért. Ugyanakkor a szolgáltatás ingyenes azoknak, akik legalább 40 font (15 ezer forint) összegben rendelnek.

A vállalat elmondta, hogy a szolgáltatást még idén több városra is kiterjesztik.

Illusztráció Forrás: AFP/Anadolu Agency/Ali Balikci

– nyilatkozta Russell Jones az Amazon Fresh UK vezetője, hozzátéve, hogy a vállalat már régóta tervezte ezt a bővítést.

Az Amazon Fresht már 2016-ban elindították a szigetországban,

de a vállalat nem adta meg hogy a kezdetek óta mennyien használták a szolgáltatást, de egy piackutató cég szerint 15 millió brit előfizetővel rendelkezhetnek.

Az Amazon terjeszkedésével a 119 milliárd fontos brit élelmiszerpiacon még kiélezettebb lesz a harc.