Nem árt óvatosnak lenni a Nintendóval

videójáték, Nintendo Switch
Vágólapra másolva!
A japán videójátékgyártó részvényeinek árfolyama a napokban olyan magasságokba emelkedett a tokiói tőzsdén, amire több mint tíz éve nem volt példa. Elemzők egyúttal arra figyelmeztetnek, hogy nem árt most az óvatosság a cég papírjaival kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

A társaság részvényei az elmúlt naponban többször is 50 ezer jen fölött zártak, amire a Refinitiv adatai szerint utoljára több mint egy évtizeddel ezelőtt, 2008 augusztusában volt példa - emeli ki a CNBC cikke.

Az elemzők két lehetséges okot emelnek ki arra nézve, hogy miért juthatott most ismét ilyen magasságokba a vállalat részvényeinek árfolyama.

Az egyik tényező az új Pokemon játék megjelenésének bejelentése. Ehhez komoly reményeket fűznek a cégnél, hiszen a márciusban debütált Animal Crossing: New Horizons videójáték is hatalmas sikert aratott a megjelenése óta.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A Nintendo magas értékeltsége mögött álló második tényező az elemzők szerint az, hogy sokan a járvány második hullámára és ahhoz kapcsolódóan újabb lezárásokra számítanak. A korlátozó intézkedések pedig a járvány első szakaszában a videójáték eladások megugrását hozták. Amir Anvarzadeh, a japán Asymmetric Advisors elemzőház tanácsadója azonban arra figyelmeztet:

egy újabb járványhelyzet alkalmával már nem lesznek olyan átfogó lezárások az egyes országokban, mint tavasszal.

Ez pedig már nem lesz olyan pozitív hatással a Nintendo forgalmára sem, mint ami az elmúlt hónapokat jellemezte. Ezért azt javasolja az ügyfeleiknek, hogy a mostani magas értékeltséget eladásra használják ki, vagyis ezen az árfolyamon szabaduljanak meg a japán videójátékgyártó papírjaitól.