A Nintendónál nagyobb gondot okozott a hackertámadás, mint korábban vélték

videójáték, Nintendo Switch
Vágólapra másolva!
A Nintendo nemrég bejelentette, hogy az adatlopás sokkal több felhasználót érint, mint azt korábban gondolták. Egy áprilisi hackertámadás során összességében 300 ezer felhasználó adatait sikerült megszereznie a bűnözőknek. A Nintendo korábban még csak 160 ezer felhasználóról beszélt, azonban a friss jelentésből kiderül, hogy további 140 ezer érintettje volt a támadásnak.
Vágólapra másolva!

A Nintendo Network ID (NNID) fiókokat korábban a Nintendo 3DS és a Nintendo Wii U userek használták arra, hogy tartalmakat tudjanak letölteni konzoljaikra. A vállalat legújabb terméke, a Nintendo Switch már egy másik rendszert használ,

viszont a Wii U és a 3DS felhasználók importálhatták korábbi fiókjukat az új hardverre is, akik pedig ezt megtették, azok közül sokakat érintett az áprilisi hackertámadás.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A legnagyobb gond, hogy sok felhasználó összekötötte a PayPal fiókját a Nintendo fiókjával, és így hozzáférhetővé váltak bankkártya adataik, a hackerek pedig kedvükre vásárolhattak a Nintendo online boltjában ezekkel. Az adatok mellett felhasználónevek, születési dátumok és email címek is kiszivárogtak.

A Nintendo szerint a hackerek akkor törhették fel a felhasználók fiókját, ha azok ugyanazt a jelszót használták az NNID és a Switch profiljánál is.

Akiket érintett a támadás, azok automatikus emailt fognak kapni a vállalattól, amely segítségével új jelszót állíthatnak be. Emellett a Nintendo arra kér minden Switch tulajdonost, hogy használják a kétszintű belépést, hogy ezzel is növeljék biztonságukat.