Startup-felvásárlással javít szolgáltatása biztonságán a Zoom

Zoom videó beszélgetés alkalmazás chat
Vágólapra másolva!
A járvány alatti önkéntes karanténok miatt hamar népszerűségre tett szert a videokommunikációs platformot kínáló Zoom. Ezzel egyidőben azonban kiderültek a gyerekbetegségei is a biztonság területén. Azért, hogy kiköszörülje a csorbát, a Zoom felvásárolja a Keybase startupot, mellyel egy teljeskörű, végponti titkosításra tesz majd szert a szolgáltatása területén - adott hírt erről a blogjában a szolgáltató.
Vágólapra másolva!

A Keybase megvásárlása egy újabb mérföldkő a Zoom azon tervében, hogy megerősítse a videokommunikációs platformja biztonságát. A Keybase csapata 2014 óta egy biztonságos üzenetküldő és fájlmegosztó szolgáltatást épített ki, mellyel komoly titkosítási és biztonsági szakértelmet és tekintélyt is szerzett.

A startup megoldását a felvásárlással a szolgáltatásába integrálja a Zoom, ezzel segítve a végpontok közötti titkosítást.

Ezzel az akvizícióval egy valóban privát videokommunikációs platformot építhet ki a Zoom, amely több száz millió résztvevővel is működhet, ugyanakkor megőrizheti a Zoom sokoldalú felhasználhatóságát. A Zoom a közlemény szerint céljának tekinti a magánélet lehető legnagyobb mértékben biztosított védelmét, miközben ki szeretné védeni a visszaéléseket is.

A Zoom - a Keybase felvásárlásával - valódi végponti titkosításokat kínál majd hamarosan Forrás:Zoom

Jelenleg a cég megoldása a saját szervereit is beleérti a végponti titkosításba,

így a videókonferenciák anyagait maga is láthatja, vagy kiadhatja a hatóságoknak megkeresés esetén.

A jövőben a Keybase szakértelmének bevonásával olyan új titkosítási megoldással fognak jelentkezni, melyeknél már maga a Zoom sem láthatja a videóanyagokat.

Forrás: Zoom.us