Változás lesz a poggyászok átvizsgálásában a Liszt Ferenc repülőtéren

Budapest Airport Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Skycourt
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
Bővíti csomagosztályozó kapacitását a Budapest Airport, így a ferihegyi repülőtéren a nyártól már a legmodernebb technológiával vizsgálják át az induló utasok feladott poggyászait.
Vágólapra másolva!

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren kétezer négyzetméterrel, 50 százalékkal növelik meg a SkyCourt alatt lévő csomagosztályozó területet azzal, hogy a forgalmi előtéren új épületrészt alakítanak ki, amely igény szerint tovább bővíthető. A kivitelezést februárban kezdték el, és várhatóan nyárra készül el.

A Budapest Airport az új csarnok építésével párhuzamosan a csomagrendszer átvilágító berendezéseit is a jelenleg elérhető legjobb eszközökre, az európai uniós irányelvek szerinti "Standard 3" megfelelésű átvilágító berendezésekre cseréli.

Ennek segítségével a poggyászok tartalmáról háromdimenziós képet is lehet alkotni az átvizsgálás során.

Ősztől a legmodernebb csomagvizsgáló áll üzembe a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, mely a poggyászok tartalmáról háromdimenziós képet is alkot majd az átvizsgálás során Forrás: Budapest Airport/Baranyi Róbert

Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója hangsúlyozta, bár a koronavírus-járvány komoly kihívások elé állítja a repülőtér üzemeltetőjét, bizonyos fejlesztések nem állhatnak le, hiszen az élet előbb-utóbb visszatér.

Az új épület a nyári szezonra készül el, szeptember végétől pedig már az új átvilágító berendezések segítségével ellenőrizhetik a poggyászokat.