Könnyíti a nyugdíjasok számára az utalványkifizetést a Posta

Magyar Posta logo
Vágólapra másolva!
Egyszerűsített meghatalmazással és ingyenes ismételt kézbesítéssel könnyíti a nyugdíjasok számára az utalványok kifizetését áprilistól a Magyar Posta. A társaság döntött arról is, hogy a posták - minimális kivételtől eltekintve - legfeljebb 18 óráig lesznek nyitva hétköznaponként.
Vágólapra másolva!

A járványhelyzetre és a kijárási korlátozásra való tekintettel a nyugdíjasok mint veszélyeztetett korúak védelme érdekében

2020. április 1-től visszavonásig a kézhezvételt megkönnyítő kézbesítési megoldásokat vezet be a Magyar Posta nyugdíjasok számára valamennyi utalványtípust érintően.

A változás szerint amennyiben az utalvány címzettje nyugdíjas, és személyesen nem kívánja átvenni az utalvány összegét, élhet az egyszerűsített meghatalmazás lehetőségével, és megbízhatja a pénz átvételére akár a szomszédot vagy mást, aki iránt bizalommal van.

Illusztráció Forrás: Wikimedia Commons/Magyar Posta

A meghatalmazás egyszeri alkalomra szól. Ha a nyugdíjas nem tartózkodik otthon, akkor a kézbesítő értesítést hagy hátra, illetve az eseti egyszerűsített meghatalmazás nyomtatványt.

Az értesítésen a Posta feltünteti annak a postahelynek a telefonszámát, ahol telefonon kérhető az ismételt kézbesítés, melynek külön díja ez esetben nincs.

Az ismételt kézbesítéskor a címzett vagy az eseti meghatalmazott átveheti az összeget. A Magyar Posta folyamatosan vizsgálja a posták forgalmát, terheltségét, és ennek alapján szűkíti 2020. április 2-tól visszavonásig egyes postái nyitva tartását.

Hétköznap egységesen 18 órakor bezárnak a hosszabban nyitva tartó posták, ez alól kivétel Budapesten három posta, amelyek 20 óráig várják az ügyfeleket, valamint a megyeszékhelyek szombaton nyitva tartó postái hétfőnként változatlan nyitva tartással üzemelnek majd. A jelenleg is 18 óra előtt záró posták nyitva tartása nem változik. A kivételt képező 3 fővárosi posta: Budapest 62, VI. kerület Teréz krt. 51., Budapest 72, VIII. kerület Baross tér 11/c, Budapest 112, XI. kerület Fehérvári út 9-11. A posták nyitvatartási idejét honlapukon is módosítják.