Több száz dolgozóját küldi el ez a brit óriásbank

Lloyds bankház
An illuminated Lloyds logo sits above the entrance to a branch of a Lloyds bank in central London on October 5, 2015. Britain will sell another Ł2.0 billion of shares in state-rescued Lloyds bank to the public, the government said Monday. The British government had bailed out Lloyds during the financial crisis in 2008 at a cost of some Ł20 billion, taking out an initial stake of 43 percent. AFP PHOTO/JUSTIN TALLIS / AFP / JUSTIN TALLIS
Vágólapra másolva!
A Lloyds Banking Group brit pénzintézet és a Direct Line biztosító 1580 dolgozóját küldi el a szigetországban, jelentette be a két társaság – írja az Independent.
Vágólapra másolva!

A Lloyds több mint 10 ezerrel csökkentette munkahelyeinek a számát azóta, hogy a kormány 2017-ben eladta a pénzintézetbeli részesedését. A legutóbbi elbocsátások a Halifax és a Scotland Bank munkatársait érintik, amelyek tagjai a Lloyds Banking Groupnak.

Illusztráció Forrás: AFP/Justin Tallis

A Direct Line biztosítónál elmondták, hogy az elbocsátások az Egyesült Királyságban dolgozók mintegy hét százalékát érintik.

– nyilatkozta a biztosítótársaság szóvivője.

15 milliárd dolláros támogatást pumpálnak a hongkongi gazdaságba

A hongkongi kormány bejelentette, hogy 120 milliárd hongkongi dollár, vagyis 15,4 milliárd dollár értékű gazdasági intézkedésekről döntenek, hogy javítsák a város helyzetét a hónapokig tartó demonstrációk valamint a koronavírus járvány miatt - írja a CNBC. A tervezett kiadások minden idők legmagasabb költségvetési hiányát fogja eredményezni, a bruttó hazai össztermék 4,8 százalékát - fejtette ki a kínai különleges státuszú terület pénzügyminisztere, Paul Chan egy költségvetési megbeszélésen.

A Unite szakszervezet szerint a Lloyds munkavállalóit érintő leépítésre július és október között kell számítani.

Korábban a bank bejelentette, hogy 56 fióktelepet zár be a szigetországban.

A Lloyds szerint az ügyfelek az online banki szolgáltatásokat választják, és emiatt szükséges a bankfiókok bezárása, illetve az alkalmazottak leépítése. A bank szóvivője elmondta, hogy a vállalat szolgáltatásait a jövőben a vásárlók és a helyi igények szerint alakítják.

Illusztráció Forrás: Photononstop/Eurasia Press

A bank éves jelentéséből kiderült, hogy Antonio Horta-Osorio vezérigazgató 28 százalékkal csökkentette éves fizetését, és 4,7 millió font éves fizetésre számíthat a pénzintézet nyereségének csökkenése miatt. A vállalat adózás előtti eredménye 26 százalékkal 4,4 milliárd fontra esett vissza 2019-ben.