Megmentené cége tőzsdére lépésének tervét Kína leggazdagabb embere

Jack Ma, Alibaba
Jack Ma, or Ma Yun, the co-founder and former executive chairman of Alibaba Group, a multinational technology conglomerate, delivers a speech during the 5th World Zhejiang Entrepreneurs Convention in Hangzhou city, east China's Zhejiang province, 13 November 2019.
Vágólapra másolva!
Miközben a kínai milliárdos Jack Ma november elején megpróbálta megmenteni a Pekinggel fennálló kapcsolatát, mikor elgáncsolták cége tőzsdére lépését, elkeseredésében most azt is felajánlotta, hogy pénzügyi-technológiai óriása, az Ant Group egy részét átadja a kínai kormánynak.
Vágólapra másolva!

"A cég bármelyik platformját viheti az állam, amíg csak az országnak szüksége van rá" - ajánlotta fel Jack Ma, Kína leggazdagabb embere a szabályozó hatóságokkal folytatott beszélgetésen - közölték az ügyet közelről ismerő informátorok.

Jack Ma nyilatkozata egyfajta mea culpa volt,

a kínai központi bank és az értékpapírokat, banki és biztosítási ügynökségeket felügyelő ügynökségek tisztviselői előtt.

Az üzletember korábban azzal dühítette fel Pekinget, hogy Hszi Csin-ping kínai elnök pénzügyi kockázatok ellenőrzésére irányuló tervéről azt mondta, hogy

A szabályozó hatóságok ezt követően adtak hangot kifogásaiknak az Ant Financial Group üzleti modelljével kapcsolatban.

Jack Ma a jelek szerint nagyon megbánta, hogy kritizálta a kínai államelnök lépését, és most már cége egy részét is átadná az államnak, csakhogy a tőzsdére vezethesse az Ant Groupot Forrás: AFP/Imaginechina/Ni Yanqiang

A találkozón az ajánlat ellenére sem sikerült megmenteni az IPO-t, így az első nyilvános részvénykibocsátást továbbra is bizonytalanság övezi.

A kínai állami források szerint később sem született döntés arról, hogy éljenek-e Jack Ma ajánlatával és ezzel kilendítsék az ügyet a holtpontról.

Az állam terve inkább az, hogy szigorúbb tőkekövetelményeket és tőkeáttételi korlátokat varrjanak Jack Ma nyakába, ahhoz hasonlóakat, mint amelyek az állami nagybankokra is vonatkoznak.

Forrás: Marketwatch.com