A technológiában bíznak a világ szerencsejátékos fellegvárában

Makaó, Macao, Kína
MACAO, CHINA - May 28, 2017: Panorama of Macao skyline - with residential buidlings, Hotel Grand Lisboa and Macao Tower. Green trees in the foreground. Beautiful composition of macanese cityscape
Vágólapra másolva!
Makaó reméli, hogy a technológia segíteni fog a szerencsejáték világjárvány utáni fellendülésben. A speciális státuszú városállamot súlyosan érintették a Covid-19 miatti utazási korlátozások, hiszen bevételének 80 százaléka a városba látogató turisták által generált szerencsejáték-bevételekből származik.
Vágólapra másolva!

2021 júniusában rendezik meg a Beyond nevű, technológiai fókuszú rendezvényt, melyet a Las Vegasi CES mintájára hoznak létre.

Az esemény Makaót Kína másik kapujaként, Hong Kong alternatívájaként kívánja bemutatni.

A konferencia a központi kormány által támogatott kezdeményezés, melynek célja a szorosabb integráció Hong Kong és Makaó között.

Makaó városa Forrás: Shutterstock/Chris Redan

Makaó Ázsia szerencsejáték-központja, de szellemváros lett, miután a koronavírus miatti lezárások következtében elmaradtak a látogatók.

A város gazdasága 49 százalékkal zsugorodott az első negyedévben.

Bár augusztusban a hatóságok bejelentették, hogy megnyitják a várost a szerencsejátékosok előtt, az ebből származó bevételek mégis 80 százalékkal maradtak el a tavalyi év azonos időszakához képest.

A város reméli, hogy az esemény hozzájárul a turisták érkezéséhez és Makaó újra felkerül a világ szerencsejáték térképére.