Ezek voltak idén a leggyakoribb kifejezések a világ legnagyobb online keresőjében

Horizontal ILLUSTRATION WEB SITE COMPUTER TECHNOLOGY SCREEN LOGO INTERNET
(FILES) In this file photo taken on January 22, 2019 a technician passes by a logo of US internet search giant Google during the opening day of a new Berlin office of Google in Berlin. - Google will pay partnered media publishers in three countries and offer some users free access to paywalled news sites, the tech giant said June 25, 2020. The announcement comes after legal battles in France and Australia over Google's refusal to pay news organizations for content.In a blog post the firm said they would launch "a licensing program to pay publishers for high-quality content for a new news experience" due to launch later this year. (Photo by Tobias SCHWARZ / AFP)
Vágólapra másolva!
A Google nyilvánosságra hozta 2020-as keresési trendjeit, amelyekből kiderül, hogy mi érdekelte a világot és a magyar internetezőket idén. A top 10-es listák több mint 70 ország legnépszerűbb témáit fedik le többek között a popkultúra, sport, zene, politika és hírek terén. A mindent maga mögé utasító koronavírus mellett Magyarországon az amerikai elnökválasztás, online oktatási platformok, a Mintaapák sorozat és palacsintareceptek szerepeltek idén a leggyakrabban a keresések között.
Vágólapra másolva!

Míg a „koronavírus" a legnépszerűbb keresőszó volt világszerte, többen rákerestünk arra is például, hogy „miért covid-19-nek hívják?" és "miért fontos a mentális egészség?" jobban mint bármikor valaha. Kerestük emellett a kapcsolódást, egymás segítésének különböző módjait, például azt, hogy miként támogathatjuk a frontvonalban dolgozó egészségügyi dolgozók munkáját, vagy hogyan segíthetünk az ausztráliai tűzvész, a Bejrútot pusztító robbanás által sújtott embertársainkon.

Még akkor is, amikor oly sokan otthon maradtunk, kerestük annak módját, hogy kapcsolatba lépjünk, támogassuk és jobban megértsük egymást.

- írják közleményben.

Az év eseményei mellett vagy azok ellenére, olyan dolgokra is rákerestünk, mint például: "miért álmodnak az emberek?" és "miért vörös a Mars?" Optimisták maradtunk és kreatívan töltöttük az időnket:

a „kovászos kenyér receptje" megdöntötte minden korábbi keresési rekordját

- hívja fel a figyelmet a közlemény.

Illusztráció Forrás: AFP/Tobias Schwarz

A magyar listák

A magyar lista élén várható módon a Covid-19-hez kapcsolódó koronavírus kifejezés áll, ehhez kapcsolódóan a top 10-es listában szerepel a koronavírus-térkép, a Magyar Közlöny, illetve az online oktatást segítő Google Classroom és Redmenta alkalmazás is. A legfelkapottabb keresések második helyén az amerikai elnökválasztás szerepel.

Forrás: Google

A sorozatok közül a Mintaapák, a Bátrak Földje és a Mellékhatás voltak a legkeresettebbek, a filmek listája igen, de a leginkább keresett elektronikai eszközök keresései talán már kevesebb meglepetéssel szolgáltak:

Forrás: Origo

A sporteseményeknél a Magyarország-Izland mérkőzés és a Kézilabda EB, a videójátékok közül pedig az Among Us és a Valorant érdekelték leginkább a magyar internetezőket. A recepteknél a palacsinta győzött. A könyvek között a Kisasszonyok, a 365 nap és a Vaják kerültek az élre:

Forrás: Google

A vállalat felhívja a figyelmet arra is, hogy 70 ország népszerű kereséseibe nyerhető betekintés a Google.com/2020 oldalon.