Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Allergiásokra veszélyes terméket vontak ki a forgalomból

Auchan
Budapest, 2014. december 27. Az Auchan Bevásárlóközpont Soroksár név felirata az épület homlokzatán. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Vágólapra másolva!
Visszahívta az Auchan Kft. az Auchan "Dark Chocolate 76% Orange" megnevezésű terméket, mert az a csomagolásán nem jelölt allergént, azaz tejet tartalmaz - tájékoztatott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Vágólapra másolva!

A Nébih közölte:

a visszahívás a 100 grammos kiszerelésű terméket érinti, a minőségmegőrzési időt tekintve pedig minden lejáratra vonatkozik.

A forgalmazó tájékoztatása szerint a visszavitt termék teljes vételárát blokk hiányában is visszatérítik.
A Nébih kéri, hogy a tejallergiában és a tejcukor-érzékenységben (laktóz intoleranciában) szenvedők a 3245678046760 kóddal ellátott terméket

ne fogyasszák el.

Az Auchan Dark Chocolate 76% Orange terméke Forrás: néhib

A visszahívás a termék valamennyi lejárati idejére vonatkozik.

A forgalmazó tájékoztatása szerint a visszavitt termék teljes vételárát – blokk hiányában is – visszatérítik.

A hivatalnál megjegyezték: az Európai Unióban jogszabály írja élő, hogy az élelmiszerek címkéjén fel kell tüntetni a leggyakrabban allergiát vagy intoleranciát okozó összetevőket, így a tejet is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről