Lincselés fenyegette az egyik IKEA-dolgozót az órákon át sorban álló vásárlók dühe miatt

FRANCE OUTSIDE GOODS DISTRIBUTION COMMERCE SHOP CONSUMMER ILE DE FRANCE HORIZONTAL SHOPS CONSUMMERS PARIS 75 ONLYFRANCE EXTERIOR STORE WESTERN EUROPE EUROPE MEUBLE EU IKEA SERGE ATTAL
Az IKEA egy rövidítés. Az IK az alapító monogramja (Ingvar Kamprad), az EA pedig a régiók rövidítése, ahol felnőtt (Elmtaryd és Agunnaryd).
Vágólapra másolva!
Manchesterben rendőröket kellett hívni az egyik IKEA áruházhoz, ahol a vásárlók megunták azt, hogy a személyzet hosszú órákon át várakoztatja őket tömött sorokban. Néhányan emiatt fenyegetni kezdték a dolgozókat, a helyzet pedig annyira eldurvult, hogy az üzletben jobbnak látták, ha hatósági segítséget kérnek.
Vágólapra másolva!

A vásárlók annak reményében indultak el az IKEA manchesteri üzletébe, hogy átvehetik a korábban megrendelt árúkat, azonban annyian indultak útnak, hogy már a környéken is hatalmas dugó alakult ki.

Ugyan a vállalat brit lánca bezárt a járványügyi szigorítások miatt és a boltba nem mehetnek be a vásárlók, a rendeléseket viszont átvehetik személyesen is az üzlet előtt autójukban ülve. A Daily Mail szerint a vásárlóknak három órát kellett sorban állniuk, ezt pedig sokan megunták, így egyre feszültebb lett a helyzet.

Illusztráció Forrás: ONLY FRANCE/SERGE ATTAL/ ONLYFRANCE.FR/Serge Attal

A vásárlók elkezdtek megjegyzéseket tenni a személyzet felé, amelynek következtében egy esetben rendőri intézkedésre is szükség volt.

Az IKEA utólag elnézést kért azért, hogy ennyi ideig kellett várniuk a megrendelések átvételére. A többórás sort azzal indokolták, hogy sosem volt még ekkora kereslet egyszerre a termékeik iránt.