Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ugyanazt találta ki a Netflix és a Spotify

Netflix
ANKARA, TURKEY - JULY 18 : A person holds a Netflix remote control in front of the logo of Netflix application in Ankara, Turkey on July 18, 2018. Aytac Unal / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Több amerikai hírportál is beszámolt arról, hogy a Netflix növeli a HD és a 4K szolgáltatásaik díját, eközben viszont az alapcsomag változatlan 8,99 dolláros áron marad elérhető. A Spotify vezérigazgatója nemrég szintén arról beszélt, hogy elkerülhetetlen a jelenlegi havidíjak tartása, ezért hamarosan a világ legnépszerűbb zenei streaming szolgáltatója is megemeli a havidíjat.
Vágólapra másolva!

A Netflix HD a jelenlegi 12,99 dollárról 13,99-re emeli a havidíjat, míg a 4K prémium csomag ára 15,99-ről 17,99-re változik. A vállalat úgy döntött, hogy egyenlőre nem változtat az alapcsomag árán, amely továbbra is 8,99 dollárrét lesz elérhető.

A Netflix utoljára 2019 januárjában emelt az árakon, a mostani emelés pedig kedden lépett életbe.

A Netflix a jelenlegi előfizetőket e-mailen is értesíteni fogja az árváltozásról a következő számlázási időszakot megelőzően. Ez felhasználónként eltérő lehet, hiszen nagyban függ attól, hogy ki mikor fizetett elő a szolgáltatásra.

Illusztráció Forrás: AFP/Anadolu Agency/Aytac Unal

A Netflix közleményében jelezte, hogy minderre azért van szükség, hogy továbbra is a lehető legjobb minőséget tudják nyújtani az előfizetők számára. Kiemelték, hogy jelenleg minden korábbinál nagyobb választék áll a filmek és sorozatok szerelmeseinek rendelkezésére, ezért a vállalatnak még jobb tartalmakat kell gyártania, hogy hozzák az elvárt színvonalat.

A tőzsdéken pozitív vízhangja volt a Netflix áremelésének, a zárást követő órákban 5 százalékkal erősödött a vállalat árfolyama.

A világ legnépszerűbb streaming szolgáltatója a harmadik negyedévben elmaradt a várakozásoktól az új előfizetők tekintetében, de még így is sokkal jobban szerepeltek a koronavírus-járvány okozta nehéz gazdasági helyzetben, mint a vetélytársak. Az év elején például jelentősen növekedett az előfizetők száma.

Egy másik piacvezető, a Spotify vezérigazgatója David Ek nemrég arról beszélt, hogy mostanra elkerülhetetlen a havidíj emelése a zenei streaming szolgáltató prémium előfizetésénél. Belgiumban, Svájcban és Ausztráliában nemrég már emelték az árakat, őket pedig még számos ország, köztük az Egyesült Államok követheti.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről