Veszélyes csalók próbálkoznak megtévesztő levelekkel egy nagybank nevében

hacker hack
Vágólapra másolva!
Újra rosszindulatú adathalászok próbálkoznak ügyféladatok megszerzésével a Raiffeisen Bank nevével. Mutatjuk a csalók e-mailjé - legyen nagyon óvatos, ha ilyet kap.
Vágólapra másolva!

Egyre kifinomultabb elektronikus levelekkel próbálkoznak rosszindulatú ismeretlenek. Ezúttal a Raiffeisen nevében küldenek e-mailt, amiben arról tájékoztatják a felhasználót, hogy számláját megterhelték. Az értesítést lényegében egy, a pénzmozgásokról tájékoztató üzenetnek álcázzák, és az Origo információi szerint, nem csak a bank ügyfelei kaphatják meg:

A csalók által küldött hamis e-mail Forrás: Origo

Az üzenet szövegezése arra sarkallhadtja a felhasználót, hogy azonnal ellenőrizze a "terhelést", amit vélhetően nem várt, az ebből fakadó aggodalmat próbálják kihasználni a csalót - ennek ne dőljön be. A levél azért is lehet megtévesztő, mert a küldő e-mail címében szereplő domain-név a pénzintézetére emlékeztet. Ha azonban jobban megnézzük, látható a vélhetően szándékos elírás abban. A levél tehát bizonyosan nem a banktól érkezik.

További árulkodó jel lehet a levél szövegének pontatlan nyelvisége, hol tegező, hol magázó stílust használ.

Ha ilyen levelet kap, az abban szereplő hivatkozás(ok)ra semmilyen körülmények között ne kattintson, a levélre pedig ne válaszoljon.

A levélben elhelyezett linkek minden bizonnyal adathalász oldalt nyitnak meg, az ott megadott személyes adatokkal a csalók könnyedén visszaélhetnek.

A legjobb, ha a levelet azonnal törli, majd üríti elektronikus levélfiókja Szemetes/Kuka mappáját is.