Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nem sikerült betörnie a Facebooknak a streamerek világába

Pokimane, Twitch, streamer, stream
Vágólapra másolva!
A Microsoft saját streamerek számára létrehozott platformja, a Mixer még júniusban jelentette be, hogy lehúzza a rolót. Ekkor hatalmas harc kezdődött az elvándorló streamerekért a YouTube, a Facebook és a Twitch között, azonban úgy tűnik, hogy a legtöbbjük az utóbbi felületet választotta.
Vágólapra másolva!

A The Verge szerint a Twitch-en streamelt órák száma 14 százalékkal ugrott meg az előző negyedévben, amely gyakorlatilag megegyezik a Mixer korábbi piaci részesedésével.

Ebből arra lehet következtetni, hogy a Mixerről elvándorló streamerek a Twitch platformját választották szemben a Facebook Gaminggel.

A Twitch gyakorlatilag egyeduralkodónak mondható. Július és szeptember között az Amazon tulajdonában lévő platform felelt az összes streamelt tartalom 91,1 százalékáért, a Facebook adta a 3,4 százalékot, a YouTube pedig 5,5 százalékot.

Pokimane, a Twitch egyik legnépszerűbb streamere Forrás: Twitter/pokimane

A három nagy platform közül a YouTube a korábbi 6,7 százalékról zuhant vissza, 5,5-re, míg a Facebook Gaming növekedni tudott 2,4 százalékról 3,4 százalékra, ez viszont közel sem annyi, mint amit a közösségi oldal szeretett volna elérni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről