Videofunkciókkal újít a járványhelyzet miatt a Prezi

prezi
Mobilról, tabletról, laptopról vagy PC-ról tarthatunk előadást
Vágólapra másolva!
Sokan ismerik a magyar gyökerű Prezit, az innovatív bemutatókészítő szoftvert, amely az információkat animált térképen helyezi el a sorba rendezett diák helyett. A társaság tavaly kibővítette a funkciókat, hangsúlyt fektetve az élő és a rögzített videók előadásokba történő beépítésére. Mivel sok iskola az online oktatást használja újra, a Prezi két új, távoktatásra szabott eszközt vezet be még szeptemberben.
Vágólapra másolva!

Az első egy „videó a videóban" funkció, amely lehetővé teszi az előadók számára, hogy

az élő - vagy rögzített - közvetítések során a rögzített videót maguk mellé helyezzék a képernyőn.

Az eszköz vizuális segítségként szolgálhat a tanárok számára a fizikai táblák és diagramok helyett.

A második neve Screenshare, amellyel az előadók válthatnak magukról - akár élő, akár rögzített - videók és az asztaluk között.

Az alábbi videóban mindkét új eszközt bemutatja a Prezi vezérigazgatója, Jim Szafranski.

A Prezi-felhasználók - különösen a tanárok - számára ez a két funkció volt a legkeresettebb.

A Prezi az elmúlt években a távoli kapcsolattartásra összpontosított, az elmúlt években már ez volt a fejlesztések célja, miután 2017 óta azt látták, hogy a világ megváltozott, az előadások inkább színpadi szereplésekről szólnak, rögzített anyagokkal.

A társaság tavaly év végén indította el a Prezi Video-t, az első platformot, amely lehetővé tette az előadók számára, hogy vizuális tartalmukkal együtt a képernyőre kerüljenek. Azóta a cég integrálta a Prezi Video-t a video chat platformokkal; a Prezi Video alkalmazást már lehet használni a Zoom, a Microsoft Teams, a Google Hangouts és a Webex használatával, amelyek mind népszerűek a távoli videós értekezletek igénybevétele során.

A Prezi mostantól a távoktatást is segíti (a kép illusztráció) Forrás: Origo

A Prezi egy ideje dolgozott már a Screenshare és a Video in Video megoldásokon, de a távoktatás berobbanása felgyorsította a fejlesztéseket.

A fejlesztésekkel a cég hosszú távon tervez, azt remélve, hogy a tanárok a járvány után is használni fogják, hiszen ezekkel a diákoknak például arra is alkalmuk nyílik, hogy utolérjék magukat a kihagyott órák után.

Azt is remélik, hogy a tanteremben megismert és megszokott interaktív videó prezentációkat a diákok később az irodákba is magukkal viszik majd.

A Video in Video bétaverzióban jelenik meg a Prezi Video felhasználók számára. A végleges verzió és a Screenshare a negyedik negyedév végére lesz elérhető.

Forrás: Theverge.com