Olyanért perlik a Zoomot, amiért nem kellene

zoom videochat videokonferencia videocsevegés tárgyalás megbeszélés meeting
Zoom
Vágólapra másolva!
A Rothschild Broadcast Distribution Systems nevű cég nyújtott be panaszt a videokonferenciákat biztosító Zoom Video Communications ellen, mert állítólag az ő szabadalmi jogaikat sérti a videokonferenciák felhőben történő rögzítése és tárolása.
Vágólapra másolva!

A felperes azt állítja, hogy a Zoom megsértette az általa levédett szabadalom több pontját is azáltal, hogy médiatartalmat tároló és ilyen típusú szolgáltató rendszereket és szolgáltatásokat készített, használt, importált, értékesített, illetve felajánlott. A Zoom például lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy rögzítsenek egy videós értekezletet a felhőbe, és amelyet a felhasználó aztán letölthet onnan.

A beadvány hosszan sorolja a Zoom szolgáltatásait, melyekkel a Rothschild Broadcast Distribution Systems szerint a cég megsértette a szabadalmakat, beleértve azt is, hogy ki láthatja az adott felvételt, illetve hogyan lehet azt rögzíteni, letölteni és felhasználni. A felperes panaszában számtalan példával szemlélteti a Zoom állítólagos jogsértését.

A Rothschild Broadcast Distribution Systems a perben az alperest további jogsértés elleni eltiltásra kötelezné, továbbá természetesen kártérítés megítélésére.

Kérdéses, hogy győzhet-e szabadalmi perében a Rothschild Broadcast Distribution Systems, tekintettel a videoszolgáltatások felhős rögzítésének általános elterjedtségére Forrás: Zoom

A Zoom elleni támadás nyilván nehezen állja meg a helyét, tekintettel arra, hogy a felhőszolgáltatásokban rögzített videotartalmak már nagyon régóta léteznek, általánosan elterjedtek és rengeteg cég nyújt ilyen szolgáltatást. A felperes valószínűleg azért szemelte ki a Zoomot, mert azt épp leterheli más jogi eljárás is a cég tavasszal kipattant adatkezelési problémái miatt, továbbá megfelelő nagyságú bevétele is van ahhoz, hogy ha elítélik, akkor jelentős bírságot fizessen. Ebben a helyzetben inkább az látszik valószínűnek, hogy a Zoom peren kívül megegyezik a felperessel, erre számíthat a Rothschild Broadcast Distribution Systems is, ugyanis ha a Zoom mégis vállalja, hogy végigviszi a pert, akkor a Rothschild Broadcast Distribution Systems sokat veszíthet.

Forrás: Lawstreetmedia.com